Raya | Bersama ClassMate

Salam semua ! ! 
Apa khabar , semoga sentiasa sihat selalu.. :")
Actually gambar raya dengan classmate aku nie diambil pada 31/08/2012 sempena
Hari Kemerdekaan Malaysia pada hari Jumaat.. Tapi hari ini baru terluang masa nak update
sebagai kenangan aku dengan kawan-kawan .Al-maklumlah trial SPM buat aku busy sikit.. ^^
Ini sebahagian girls dari 5 Amanah 2012 , hee ^^
Kami beramai-ramai pecah masuk rumah cikgu Akmarina dan Cikgu Ramnah..
Act , cikgu-cikgu jemput beraya , woottwoott ! best woo :")
Baris Belakang sekali :  Nazira,Nurrul,Syafika,Anis,Thaqifah
Perempuan dari kiri Fazrin,Amira,Zahidah,Atul,Quratul,Nadia,Najwa,Rabiah,Mimi,Azura
Lelaki dari kiri : Haziq , Firdaues , Ibrahim , Aqmal , Syahmi dan Alif
Inilah kami , jejaka dalam kelas sains tertulin dari sekolah kami hanya 8 orang.. Lagi 2 orang susah siket nak gaul dengan kami. Buat kali pertamanya kali beraya bersama-sama ...At least ada juga buat tahun last di sekolah gambar bersama... Entah bila kitaowg
semua akan dapat berkumpul ramai-ramai macam  nie ? kan kan ?  macam korunk juga.. hee..
I WILL MISS THIS MOMENT !! :>


Spontaneous Thursday | Kita dan Bayang-bayang

Salam semua..
Pernah tak korunk alami kesedihan , kepahitan , kepayahan ? Tipu kalau tiada yang mengalami
situasi sedemikian rupa sebab hidup memang penuh dengan cabaran.. kan ? :"O Tapi apakah
perkaitan dengan bayang-bayang yang cuba aku sampaikan ? ? Mmm , jom kita fikirkan 
logiknya bersama.. Spontan yang terbit dari kotak fikiran aku..
Di bawah satu cahaya lampu , cuba korunk halang / sekat cahaya tesebut.. Apa
yang korunk dapat perhatikan ? ? Yes,ada bayang-bayang dengan gambaran hitam...
Kaitan dalam hidup kita ? // sejak jadi pelajar nie , segala yang aku belajar dalam subjek
nak dikaitkan dengan kehidupan aku aje.. tak salah kan ? ?? hehe Aplikasi namanya. //

Gambaran hitam di sini dikaitkan dengan benda negetif atau lebih mudah adalah kesulitan
yang kita hadapi dalam masa silam.. Walaupun ianya hanya terdapat beberapa tompok
hitam namun memberi kesan yang mendalam dalam kehidupan kita sehingga membuat sangat
perit untuk dilepaskan.. Tetapi adakah selamanya kita ingin berada dalam takup tersebut ?? 

Lihat sekeliling bayang hitam tadi , lebih banyak cahaya terang daripada yang gelap ..
Means , ada cara yang baik sekiranya kita bijak untuk mencari kebahagian walaupun
terselitnya kesedihan yang sedikit.. Dikeliling kita masih banyak unsur positif dan mampu
membuat kita tersenyum , gembira dan ceria kan hidup kita.. :">
Korunk faham ker apa yang aku sampaikan ? harap nya sampailah apa yang aku ilhamkan dan cuba untuk kongsikan kepada korunk semua.. :") Bila fikirkan balik , mengapa kita harus bersedih walaupun masih banyak benda yang perlu kita usahakan dan sebenarnya ia lebih menjamin kebahagian kita kelak ? ? Pahit , Akhirnya manis akan datang.. 
Remove Negative , Always Think Postive ! ! !


Freebies : Cute Emotion For Shoutbox



This cute emotion are for you ! :)
Kalau nak ambil.. suka hati tapi cakap tau....
aku just sharing from C's Biyha sebab dia yang buat okeyh ?
Cat Icon

 - :(   http://4.bp.blogspot.com/-4eFSgNyhz_8/Tko2o9-MOzI/AAAAAAAABSE/ujJTAFuMUzY/s1600/angry.png
 - ?    http://1.bp.blogspot.com/-9JZXWCv5XGQ/Tko2qepHe7I/AAAAAAAABSM/ZQPRiBnSsIc/s1600/confused.png
 - :'(  http://1.bp.blogspot.com/-R0fUMVzliic/Tko2rz-HioI/AAAAAAAABSY/U6jGdeq1JAE/s1600/cry.png
 - :D  http://3.bp.blogspot.com/-wEKsQVOUvHE/Tko2ssvskBI/AAAAAAAABSc/9KLjN-tw7oc/s1600/happy.png
 - ><  http://3.bp.blogspot.com/-sP2gBdXbRq4/Tko2ti_s0pI/AAAAAAAABSo/-HMBcpWMe-w/s1600/laughing.png
 - <3  http://4.bp.blogspot.com/-H0bgAkfznEQ/Tko2twUQNiI/AAAAAAAABSs/-BPqF8fNr9U/s1600/love.png
 - :O  http://2.bp.blogspot.com/-C79BLnTbtl4/Tko2uQDkTcI/AAAAAAAABSw/jXh9nieHlkM/s1600/oh.png
 - :(    http://3.bp.blogspot.com/-JpWXCgorDgs/Tko2vihap5I/AAAAAAAABS8/Jb8YDqPNa-A/s1600/sad.png
 - :|   http://3.bp.blogspot.com/-LUkiki_R1oc/Tko2wNkUWUI/AAAAAAAABTA/YItJX4dTGnw/s1600/serious.png
 - :3   http://4.bp.blogspot.com/-xlMkBx13YiM/Tko2xCumGKI/AAAAAAAABTI/-2zuwzBEFU8/s1600/smile.png
 - :P   http://2.bp.blogspot.com/-D3SC-bsUufc/Tko2xx1mUaI/AAAAAAAABTQ/S12IosN3_XQ/s1600/tounge.png
 - ;)    http://4.bp.blogspot.com/-o-HypqtqFY8/Tko2ysr8K4I/AAAAAAAABTY/A8MNNs8AeyQ/s1600/wink.png

Smiley Icon
  - :D 
http://1.bp.blogspot.com/-_Kyjfhut1Q0/Tko4YyTL_MI/AAAAAAAABTc/F_4Qz8hH718/s1600/tumblr_l6zabzKA7A1qcqket.png
  - :3
http://3.bp.blogspot.com/-BBDPrDl8HgA/Tko4ahmEx3I/AAAAAAAABTg/E6-EK202Bws/s1600/tumblr_l6zainWk1J1qcqket.png
  -:'(
http://4.bp.blogspot.com/-u53Fu1nPPXE/Tko4cL-dhVI/AAAAAAAABTk/bsUY6S-IskY/s1600/tumblr_l6zait2rd21qcqket.png
  - :|
http://2.bp.blogspot.com/-T5PqoWY044E/Tko4eHFSryI/AAAAAAAABTo/AER6DwvfU0I/s1600/tumblr_l6zajgSc0x1qcqket.png
  - :O
http://2.bp.blogspot.com/-q6RpEqDpvWw/Tko4fVtTUYI/AAAAAAAABTs/8cSSL9GM0wU/s1600/tumblr_l6zajpZPhD1qcqket.png
  - :)
http://3.bp.blogspot.com/-ZJokgEqUtWk/Tko4hSq9_vI/AAAAAAAABTw/T-wElemWulY/s1600/tumblr_l6zajyVZFs1qcqket.png
  - ><
http://2.bp.blogspot.com/-OiSfyTfOKag/Tko4iTWV0-I/AAAAAAAABT0/hFdYQt8oVW4/s1600/tumblr_l6zak9dDn51qcqket.png
  - ;)
http://3.bp.blogspot.com/--vKUz1OgFOU/Tko4jik8W0I/AAAAAAAABT4/qPBC4rr8SbY/s1600/tumblr_l6zakhWjff1qcqket.png

How To Apply This ?
1. Login website shoutbox kesayangan korunk tuh.. ^^
2. Cari Smiley kalau tak direct cari dulu display something yang macam tuh lar..
3. Copy Url icon tersebut dan letak symbol yang sesuai.. :")
4. Save ! you done !


Marhaban

Salam semua..
Apa Maksud Marhaban ? Marhaban " merupakan istilah yang diambil dari BAHASA
 ARAB..Ianya berasal dari akar kata " rahiba " yang bererti selamat datang.
 Hmm , mesti korunk semua dah biasa dengar dengan istilah nie kan ?  Bila Syawal , 
aktiviti ini yang paling pesat mengiat berjalan tak kira petang mahupun malam .

Actually , aktiviti ini adalah satu ruti kebiasaan yang dilakukan oleh orang-orang kampung..
Kalau korunk orang Johor memang sangat sinonim dengan aktiviti ini.. :") Terdiri dari Golongan
lelaki dan perempuan dewasa , lelaki dan perempuan remaja.. Mereka akan berkunjung ke
dan masuk ke rumah dengan alunan Selawat... Best woo !
Aku ingatkan mak aku main-main cakap ada marhaban dekat rumah malam tadi... Ishh , gempak
tuh mak aku nak masak laksa Terengganu yang kuah ikan tuhh.. Perrgghhh , memang 
sedap lahkan.. Start masak pukul 6 , laju tak laju .. Aku dok round sana sini... 
HAHA... :"p Tolong lah mana yang patut... 
Then , saja duk rehat jap dalam bilik , aku dengar lah bunyi alunan selawat yang  
sangat merdu.. gabungan dari suara dewasa dan kanak-kanak.. memang terasa 
kemeriahannya.... Sekali nak keluar dari bilik... Atuiiii , ramainya.. 
Aku tercepit dalam bilik lahh jawapnya.. kueng3.. -.-
Ingat dah tak mau buat entry lagi... Tapi hati dan tangan ini tak mampu diam kalau tak menaip.. Rasa semacam aje tak kena .. hukhuk... Aduhh , kena kuat lawan untuk beberapa bulan aja.... :"/ Hmm , ada orang tak makan saman tolll , geram aje aku.. aku punya karya dia kata karya dia , Abah Kau ! Tolong lahh respect orang lain.. Tak pasal2 kau dapat haters , bukan aku jakk , orang lain punya pun ada...  APTB !
Pernah Join MARHABAN ?  ?


Penjagaan Kanta Sentuh yang Betul



Kanta sentuh pada masa sekarang boleh dikatakan menjadi trend atau paling mudah berfungsi sebagai pengganti pemakaian cermin mata... Aku juga mengakui bahawa aku pemakai kepada kanta sentuh sebab aku tidak sangat serasi dengan namanya cermin mata.. hehe.. Tapi perlu diingat , penjagaan yang betul amat penting bagi memastikan sesuatu yang berbahaya berlaku pada mata kita..

Penjagaan kanta sentuh ini meliputi prosedur utnuk harian dan juga mingguan. Penjagaan ini pula bergantung kepada jenis kanta sentuh yang diguanakan. Prosedur ini dapat diringkaskan seperti di dalam gambar di bawah.
Setiap kategori di dalam ini akan diterangkan di bawah mengikut kategori.

Prosedur harian (untuk kanta sentuh lembut jenis pakai buang)
1. Cuci kanta sentuh dengan mengguankan cecair MPS (multipurpose solution) seperti yang disarankan oleh optometris anda. Gosok kedua-dua permukaan kanta sentuh dnegan jari telunjuk.
2. Bilas kanta sentuh dengan MPS yang sama ataupun dengan larutan saline.
3. Rendam kanta sentuh di dalam MPS semalaman ataupun 4 jam sebelum dipakai semula. Pastikan aras MPS mencukupi di dalam bekas rendaman untuk merendam kanta sentuh.
4. Sekiranya anda tidak memakai kanta sentuh untuk beberapa hari, MPS di dalam bekas rendaman perlu ditukar setiap malam.

Prosedur harian (untuk kanta sentuh lembut dan separa keras jenis tetap) 
1. Cuci kanta sentuh dengan menggunakan larutan pencuci (cleaner) yang disarankan oleh optometris anda. Gosok kedua-dua permukaan kanta sentuh dengan jari telunjuk agar kanta sentuh bersih.
2. Bilas kanta sentuh dnegan MPS ataupun larutan saline.
3. Rendam kanta sentuh di dalam MPS ataupun conditioning solution semalaman ataupun 4 jam sekurang-kurangnya sebelum dipakai semula. Pastikan aras MPS atau conditioning solution mencukupi di dlam bekas rendaman.
4. Sekiranya anda tidak memakai kanta sentuh untuk beberapa hari, MPS di dalam bekas rendaman perlu ditukar setiap malam.

Prosedur mingguan (untuk menanggalkan protein untuk kanta sentuh lembut atau separa keras jenis tetap)
1. Cuci kanta sentuh dengan menggunakan larutan pencuci (cleaner) yang disarankan oleh optometris anda. Gosok kedua-dua permukaan kanta sentuh dengan jari telunjuk agar kanta sentuh bersih.
2. Bilas kanta sentuh dnegan MPS ataupun larutan saline.
3. Rendamkan kanta sentuh jenis lembut dengan protein removal tablet dalam larutan MPS selama beberapa jam. Manakala bagi kanta sentuh separa keras, kanta direndam di dalam protein removal tablet di dalam larutan saline untuk beberapa jam.
p/s: sila rujuk label setiap produk yang diguankan; ini kerana setiap produk mempunyai cara yang berbeza.
4. Selepas langkah (2) di atas, bersihkan kanta sentuh dengan cleaner sekali lagi dan rendamkan kanta sentuh lembut di dalam larutan MPS atupun bagi kanta sentuh separa keras di dalam larutan cinditioning solution sekurang-kurangnya selama 2 jam sebelum digunakan.

Prosedur mingguan (bagi bekas penyimpanan kanta sentuh dan aksesori kanta sentuh yang lain)
Antara aksesori kanta sentuh termasuklah berus, penyepit, bekas rendaman dan sebagainya.

1. Bersihkan bekas kanta sentuh, penyepit dan aksesori penjagaan yang lain dengan berus yang khas.
Bersihkan bekas kanta sentuh dengan berus khas.

2. Rendamkan semua aksesori tersebut di dalam air panas selama 10 minit.
Air didih diguanakn utnuk merendamkan semua latan aksesori kanta sentuh.

3. Keringkan semua aksesori yang telah direndam dengan tisu dan didedahkan kepada udara.
Semua aksesori yang telah direndam kemuadiannya dikeringkan dengan udara.
Info : Anis
Selamat mencuba =)) tapi-tapi kepada yang rabun macam aku nie.. Kita masih boleh usahakan untuk mengurangkan tahap rabun mata .. EH , iyeker ? Boleh ehh , Hmm , nak tahu lebih lanjut bagaimana cara mnegurangkan rabun ? ? Klik sini :") Baca jangan tak baca.

NOTA : Bagi pemakai kanta lekap kali pertama, anda dinasihatkan memakai kanta sentuh selama 4 jam pada hari pertama. Selepas itu tempoh pemakaian di tambah selama 2 jam untuk setiap harii yang berikut iaitu 6 jam, 8 jam dan 10 jam. Tempoh pemakaian maksimum adalah 10 jam sehari.

Mata Adalah anugerah yang sangat bernilai.. Jadi jagalah mata anda ! :)


Lirik Lagu | Stay The Same

Lirik Lagu Stay The Same by Joey Mcintyre
Don't you ever wish you were someone else,
You were meant to be the way you are exactly.
Don't you ever say you don't like the way you are.
When you learn to love yourself, you're better off by far.
And I hope you always stay the same,
cuz there's nothin' 'bout you I would change.

I think that you could be whatever you wanted to be
If you could realize, all the dreams you have inside.
Don't be afraid if you've got something to say,
Just open up your heart and let it show you the way.

Believe in yourself.
Reach down inside.
The love you find will set you free.
Believe in yourself, you will come alive.
Have faith in what you do.
You'll make it through.
Beberapa hari lagi blog aku akan bersawang.. Jadi aku saja pasang lagu dekat blog ini... Walaupun aku tak update blog , tak sempat blogwalking untuk beberapa bulan ini , tapi aku masih sama... :") Aww , gedik tol ayat aku nie.. haha :"P Lagi pun , lagu ini penuh makna yang tersirat buat diri aku , dan korunk semua... Selamat mendengar... :">


Jauh Perjalanan ....

Salam semua ....
Rindunya nak menaip... Raya sakan punya pasal... sampai buku pun terkatup abes ! 
Hari itu beraya di Johor , kali ini merantau jauh ke Timur Malaysia... Penat pun penat...
tapi semangat nak beraya punya pasal.. Alhamdulillah sampai dengan selamat di 
Kuala Terengganu , Terengganu...
Bila sampai ajee.. memang ramai lah saudara-mara dah balik.. biasalah dari hari raya
pertama mereka dah dekat sini... jadi kami beraya sendiri aja lah... ^^
Akhirnya ! dapat juga bergambar berdua berasama Cik Boyfie yang debab nie....
Puas hati aku dapat bermain seminggu dengan Boyfie.. Memang betul-betul 
seronok cuti raya aku tahun nie.. Cuma aku dah warning dekat Akak aku , 
jangan balik Johor  bulan September dengan November tahun nie... 
haha , Kalau boyfie ada aku  tak nak dah buat kerja lain... 
Mana nak letak buku aku dan exam aku ? ? Kacau bilau jadinya.. huhu..
Aku pun tak tahu sejak bila aku dah giler dengan namanya Lensa ! Dulu paling payah
muka aku nak tertempek , sekarang , mana-mana aja aku selit.. Haha.. 
Suka Gilak tengok gambar nie.. ^^
Okeyh , gambar nie yang paling cun ! Haha , tengah rehat-rehat cik Boyfie yang dulu tak moh
tegur Dina , tengok sekarang semakin rapat pendekatannya.. HAHA.. :") dah makin sayang adik
Dina En,Boyfie aku nie.. Bagus-bagus.. nanti dah ada adik dah senang.. 
Fuuhh , sedih tinggalkan budak comel ini... Asal berpisah aja.. mesti nangis.. :"< Nanti kita jumpa lagi yer sayang... Ateh sayang Danish dan Dina.. :") Hmm , Exam tinggal beberapa bulan aje lagi nie.... Aduihh , rasa cepat betul waktu berjalan... sangat pantas... Aku saja ushar-ushar calender dalam phone pagi tadi , bila tengok.. Just tinggal 4 bulan aje aku nak habiskan belajar di bangku sekolah.. Bulan September , Oktober , November dan Disember...
Nurrul Wake Up ! ! !


Eid Mubarak 2012

Salam Syawal yang ke-4..
Apa khabar semua? ? Sunyi ajaa aku rasa blog yang selalu penuh dengan update..
termasuklah blog aku... Hari ini baru dapat update... Maklumlah , 1 Syawal dah berjalan ke
kampung halaman di Pontian , bermalam di sana.. Jadi bila raya , memang malas lah nak bawa
Lappy or else right ? 

1 Syawal punya gambar , yang dekat atas ini semua yang bujang-bujang lagi taw.. haha.. ^^ 
Aku yang mana ekk ? ? Nampak tak cik Boyfie tuh ? haa , Di mana ada Boyfie di situ lah
adanya aku... Tak buleehhhh dipisahkan... :")
Pak Long dan Mak Long Danish tahun ini beraya bertemakan warna kelabu + Merah...
Ehhh , si Dina tuh , merah menyala baju... Comel ajee.. :")
Okeyh , yang ini confius banyak , apakah tema sebenar keluarga Pak Ngah dan Mak Ngah Dina
nie ? ? Abang Danish warna pupeel , Da'dy merah dan Mu'my taktaw nak kata warna apa...
Tapi tak paa , Dari jauh dah boleh nampak keluarga comel ala-ala teddy bear nie.. hehe
Pak Lang dan Mak Lang Danish , Dina.. Serba Kuning Gold.. hehe.. Masih dalam penantian
timang cahaya mata.. Tahun depan tambah angka dari 2 kepada 3.. :'> 
Siapa yang kena jaga? ? Aku lah orang nya... takpa2 aku suka jaga budak-budak ! :"]
Korunk nampak tak apa yang berbeza gambar raya family aku dengan gambar raya family orang lain  ? ? Perasan dakkk ? Nak tahu apa jawapannya , senang jaa...."Bila tiba Hari Raya , gambar yang paling susah nak di capture adalah gambar 1 keluarga ,Jadi , gambar adik-beradik yang kahwin dan bujang aku terpaksa gabungkan jadi satu.. "
Berapa Tabung dah kumpul Duit Raya ? ? :")


Malam Raya

Salam semua , 
Seperti yang semua sedia maklum , 1 Syawal jatuh pada tarikh 19/08 hari Ahad....
Woott woott ! Seronok rasanya kan ? Kemeriahan ini disambut dengan dentuman 
bunga api , mercun dan meriam... Memang riuh-rendah rumah dibuatnya.. ^^ Aku dan 
Abang-abang dan akak-akak pun join sama lah... Tapi kami tak main meriam ehh :")
Malas nak cerita panjang , kami nak mencapap dengan gambar-gambar aje lah... lala
Okeyh , aku tak ada dalam gambar sebab aku yang sedang memegang camera...
Yang paling lucu , Danish yang debab nie ! Jerit-jerit api , api bila dekatkan bunga api
dengan dia , eehhh , sorok muka belakang .. haha.. At least dia dapat kenal apa yang
 dinamakan bunga api dan pelita :"]
Tak lupa juga , bulan nie bulan Ogos , jadi semangat betul si Boyfie nie dengan Bendera...
Pantang nampak bendera , terus kibarkan... Aku lah Anak Malaysia ! :")
Apa-apa pun Selamat Beraya dan Ziarah-menziarahi saudara-mara , kawan-kawan.. Tapi ingat, Keselamatan mesti diutamakan... lagi-lagi kepada yang memandu kereta , motosikal , lori ada tak .. ahaa , Memandulah dengan cermat okeyh ^^
Persiapan Malam Raya ? ?  ?


Salam Lebaran dari Nurrul

Entry dilekat Gam Gajah ! ! 
Salam kepada semua yang awesome ! :D
Sebelum bateri habis , Sebelum kemalasan datang mengular , Sebelum rindu ini bertaut ,
Sebelum semua entry penuh Draft , Sebelum blogger sakan beraya , sebelum tinggal lama ,
dan Sebelum idea hilang terbang bersama hari raya , Sementara berada di sini dan lalu sini,

Suka untuk aku berceloteh di sini , kepada semua yang mengenali diri ini secara tidak
langsung atau tidak.. Maaf kiranya disepanjang aku di dalam dunia berblogg
ada tersalah sana sini secara tidak langsung atau tidak.. Harap korunk semua
 dapat memaafkan... Kita kosong-kosng ehh ? :)
Apa-apa pun , berhati-hati kepada yang akan balik kampung , drive elok2... jangan Lupa duit raya buat Nurul taw ! :P hehe.. Ingat , raya-raya juga keselamtan tetap menjadi keutamaan.. Jangan Makan banyak-banyak , nanti diet yang sebulan mendadak naik beratnya.. :') Salam AidilFitri dari Nurrul ! Aku sayang korunk ! Terima kasih kepada yang selalu support Nurrul ! :D
Sedihnya Ramadhan kan berlalu , namun Syawal harus dirayai :/


Kami Shopping Raya !

Salam Semua....
Kita telah melalui ramadhan yang ke-28 . Terasa sangat pantas masa berlalu... Sedihnya 
bulan ini akan berakhir... mmm , andai aja aku bisa mengatur waktu ,, biarkan semua
 bulan berada di dalam bulan Ramadhan tapi tak kan mungkin... Harap-harap kita 
semua akan berjumpa lagi dengan Ramadhan tahun hadapan.. :")

Untuk meraikan kemenangan kita melawan hawa nafsu diri sendiri , jadi aku , mak dan sister
pergi shopping ! Fuuhhh , nasib pergi dari pagi.. kalau turun bandar Kota Tinggi petang..
Jangan masuk lerr... Padat lagi sesak ! Disebabkan cuaca yang tak menentu , just pergi satu
tempat dalam mall then tawaf dan cari baju yang berkenan di hati.... Cewahhh !

Agak-agak dah lama duk dalam bosan pulak rasa , dengan selamba ajee , kami berposing...
Shopping kali ini semua perempuan yang ikut except my sister yang tak balik kampung lagi
esok baru sampai Johor.. Ada beli baju semua pattern sama cuma warna aje lain... lalalala

Tengok si Debab nie.. dah kepenatan sangat ler tuh , lettokkkk aje kepala dia.. Eheee..
Nasib ada dia , tak ada lah Ateh bosan sambil menunggu Atuk , Ibu dan Makcik2 cari
baju yang diidamkan... ^^ 
Seharian berjalan , penat betul rasa...Tapi seronok sebab jalan shopping ramai-ramai...Puasa pun rasa biasa aje.. hehe.. Itulah kelebihan bila kita berkumpul ramai-ramai kan :")Korunk Mesti dah shopping kan ?
Apa Tema baju raya tahun nie ? ? 


Turun Berat Badan

Salam semua
Ehem3, ada soalan cepumas nie... Berapa berat badan korunk sekarang ? ? Agak-agak
bertambah atau berkurang ? ?  Hmm , ada yang kurang bila berpuasa niehh , tapi kalau 
bertambah cek tak tahu lah silap di mana , mungkin ada di bahagian berbuka kot... huk3..

Seminggu awal berpuasa aku check berat badan dengan penimbang yang ada dekat makmal
tuh , berat aku dari 57 kg kepada 50 kg .. WAHH ! Satu pencapaian yang baik.. hehe 
*.gembira sampai mata berkaca , sapu air mata siket..* Semalam aku gatai check lagi dengan
kawan-kawan nak tengok siapa lagi berat , berat aku turun lagi walaupun hanya 1kg...
Happy senyum sampai ke telinga , Fuhh , bukan senang nak turun , selalu naik ada..
Lepas bulan puasa ini aku harap berat aku menteen ajee even bila check dekat BMI nanti nilai berat aku tak sepadan langsung dengan ketunjangan aku.. huk.. Aku bukan apa risau aje.. Maklumlah den dah malas nak jogging , hew2.. bahaya sekarang lagi2 nak jogging dekat taman sorang-sorang , dah ada kes penculikan dekat area sini :/
In fact , orang selalu cakap , kalau kita atlet bila tak bersenam lama-lama badan kita kembang..
It is True ? ? Hmm , classmate aku selalu takut-takutkan aku , " Abeslah kau Hazieqah , 3 tahun
lagi aku jumpa kau , dah tak kenal dah dengan yang sekarang.. sedih aku + takut... Tak nak 
jadi macam tuh... :/ 
Jom Kekalkan Berat badan ! :D


Selalu kita Alpa


Yang Paling Ringan itu MENINGGALKAN SOLAT ,
Yang Singkat Itu WAKTU.
Yang Menipu Itu DUNIA.
Yang Dekat Itu KEMATIAN.
Yang Besar Itu HAWA NAFSU.
Yang Berat Itu AMANAH.
Yang Mudah Itu BUAT DOSA.
Yang Susah Itu SABAR.
Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR.
Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH.
Yang Berharga Itu IMAN.
Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT.
Perkara yang paling mudah dan paling susah dalam dunia yang perlu kita pikul sebagai seorang khalifah Allah di muka bumi ini selalu kita abaikan , setuju tak ? Nurrul pun ada juga buat :/ Semoga dengan Ramadhan ini kita dapat membersihkan diri kita dan berhijrah ke arah yang lebih baik.. :)
Sama-sama kita muhasabah diri :D



Freebies : Icon Date Header


Salam semua , tengah rajin ini... Buat yang simple pimpel aje lah.. hehe
Freebies ini gambar untuk date diluar entry.. Boleh refer tuto ini untuk panduan :D

http://i.imgur.com/O7RFw.png
http://i.imgur.com/J7AlX.png
http://i.imgur.com/nRStu.png
http://i.imgur.com/hIMNx.png
http://i.imgur.com/alHA1.png
http://i.imgur.com/JQa37.png
http://i.imgur.com/moZcw.png
http://i.imgur.com/fz1OF.png
http://i.imgur.com/GfUwX.png
http://i.imgur.com/J3yuU.png
http://i.imgur.com/c5kH7.png
http://i.imgur.com/6kbiv.png

 Kalau suka like ehh.. :D nak ambil pun boleh.. Just tinggalkan jejak kamu di bawah :)