Freebies : Font Comel #2

Sambungan dari Font Comel #1 ! Check This Out !! 









Ada yang menarik di hati ? ? JUST CLICK GAMBAR , font terus di download :D




Cari Kerja


Kerja ? ? ? Nak Kerja !!! .. Nak Kerja !!!!!!!  Lama dah aku nak kerja.. Sejak lepas habis SPM lagi.. Tapi masa tuh , aku tolong akak aku .. After sebulan balik rumah , duduk rumah sambil buat kerja-kerja rumah.. Jaga orang pantang sampai bulan 3 nie... Lusa rumah aku dah kosong balik sedia kala.. Akak Zie, Danish , Damia semua dah nak balik Kuantan dah.. 
Aku nak kerja sementara tunggu panggilan IPTA .. Aku nak sangat.. Aku nakkan pengalaman bekerja.. Baru aku tahu macam mana susahnya nak dapatkan duit/sen tuh..  At least , tak lah bosan aku seorang ajee dekat rumah nie.. Terisi juga masa lapang aku  .. Kumpul duit sikit buat sambung belajar... Hmm, dapat juga aku sibukkan diri aku dengan bekerja... tak lah asyik makan tidur ajee dekat rumah nie.. Err , bila nak start ekk , masuk bulan 4 nie... nak try cari lah....  tak kisahlah dekat mana sekali pun... Harap-harap adaaa...
Duhai Hati,.................................. Tenangkanlah hati ini.. Kuatkanlah hati ini.. Aku harus tabah dan sabar.. Be strong dear !! Fighting !


Semak Syarat Kelayakan Program IPTA

Sistem semakan Kelayakan Program IPTA ini sangat berguna kepada pemohon yang ingin menghantar borang IPTA..   Bila Result SPM/STPM dah keluar.. Aplikasi ini dapat digunakan bagi memastikan program-program yang dimohon sememangnya layak dengan keputusan SPM/STPM anda !

Senang saja caranya :
1. Pergi ke laman Web IMASCU.UPU .
2. Masukkan details yang diminta..
3. Pilih jenis IPTA untuk mengetahui Kelayakan Program anda !

Lesen P

JPJ motor 12/03/2012 hari tuh , sejak ada masalah yang lagi menakutkan... bila test jpj motor perasaan takut gementar tuh hilang tak ada langsung... hanya doa dan tawakal ajee... dengan tak ada semangatnya , tak buat latihan dekat seminggu.. Aku tawakal ajee naik atas titi yang sangat gerun kononnya pada aku tuh.. Fuhh , Alhamdulillah lepas... JPJ kereta pun dah lepas 26/03/2012 rtuh..
Yang paling seronok lagi bila dapat tahu lesen P aku dah keluar.. Yeahh !! kini aku ada lesen kereta dan motor.. tapi apa-apa pun masa Percubaan nie kena jaga lesen elok-elok.. :) Hmm,lepas nie dapat pandu kereta panjang langkah lerrr aku... kui3.. Tuh yang sampai sekarang aku diamkan jek dulu... Ok mak abah taknak bagi bawa sekarang takpe... takpe.. aku sabar.. bila dah dapat peluang nanti... Huiishh ! Siap lah !! :"3 HHAHAHA *ketawa jahat *..
Sabar , Sabar dan Sabar.. ^_^
Ya Allah , tenangkanlah hatiku setenang air sungai yang mengalir , Kuatkanlah hatiku sekuat usaha air sungai yang terus mengalir biarpun dihalang dengan beribu batu di sungai.. Satukanlah kembali hatiku dan hatinya.. Tabahkan hatiku untuk menghadapi segala dugaan dan ujian dariMu... Amin.. :'(



SPM

Mm.. Tajuk tuh tak boleh blaaa Straight to the point terus , haha ,Semua pelajar SPM 2012 dah dapat result masing-masing kan.. Tahniah kepada yang berjaya capai target , Tahniah buat kawan-kawan seperjuanganku. Tahniah buat diri sendiri juga.
Alhamdulillah.. Tak terbaik buat sekolah tapi cukup baik untuk diri sendiri.. Lagi-lagi buat subjek yang aku tak pernah lulus tuh.. Terima kasih kepada cikgu-cikgu yang tak pernah penat mengajar dan mendidik aku sampai tamatnya zaman persekolahanku dengan cemerlangnya.. :)
Sekarang  , kena kemas kini semula permohonan masuk ke IPTA.. boleh buat pembetulan 3 kali ajee kan ? ? Hari tuh dah hantar kali pertama pemohonan program pengajian... Yang kali kedua pun dah buat pembetulan semula...Aku pilih program yang ditawarkan melalui status kelayakan Semak Syarat Kelayakan berdasarkan keputusan SPM tuh..
Harap-harap ada lah sangkut dekat mana-mana kos yang aku mohon nie...Kepada yang sebaya dengan aku.. Good Luck untuk alam IPTA yang lebih mencabar.. :) Selamat Maju Jaya.. "Walaupun tersungkur kali ke-7 , Bangkitlah semula buat kali ke-8 " .. Rezeki itu ada dimana-mana kalau kita hasilkannya dengan usaha :"]
p/s: Aku minta maaf sangat-sangat kerana tinggalkan blog siap private kan lagi blog ini.. Maaf yer... Nurrul ada masalah sampai semua benda tak jalan ... Hmm , sekarang baru melangkah sedikit.. :") 

Hang Out

Tersangatlah penat hari ini , berjalan berapa km/h bersama-sama rakan gila-gila aku , Najwa , Fitriyah , Aida dan Wana.. haha.. Seronok nya aku sebab aku nie dah lama giler tak keluar berjalan kaki di bandar ramai-ramai.. huhhhh , Jauh perjalanan sampai kaki aku pun boleh terseliuh.. Entah macam mana aku pun tak tahu...Dari HM Mall (Tengok wayang dekat MBO , Kota Tinggi-aku nak rasmikan tempat wayang nie first time aku pergi.. haha :P) Not bad at all , sama cantik dengan tempat wayang di Jusco Tebrau... ehh , kira samalah, cuma yang tak sama bilangan penonton ajee.. Tiket dekat MBO nie pun murah RM10 :)
Cerita apa yang ditonton ? HAHA , Boleh tahan lawak juga cerita nie.. sakit perut aku.. aduii , lakonan Que Haidar nie memang lawak habis lahh , dengan berambut panjang macam perempuan daa.. Lepas cerita nie habis nak berjalan keluar panggung , masa nie kaki aku rasa terseliuh.. aduh ! Hmm, Sebelum ke panggung , kiteowg pergi rumah hantu.. RM5 kot melayang gtuh ajee . tak seram mana pun.. cumaa yang buat aku nak bla dari rumah hantu tuh sebab Si Aida dok menjerit-jerit bersahut pulak oleh Fitriyah dengan Wana . Katanya nampak pakcik pakai topeng dan kain hitam ikut kitaowg dari belakang.. 
"Dah diberi amaran jangan toleh belakang , diowg pergi toleh juga.. nasib aku yang belakang sekali nie tak toleh , Najwa(depan sekali) pun tak toleh.. Haihh , aku apa lagi.. dari belakang sekali aku terus kedepan dah laaa gelap , habis semua dinding aku sodok asal dapat keluar.. Fuuhh sakit kot.. ada yang jatuh-jatuh pulak tuh.. haha.. Bertukar posisi dengan Najwa.. Mata merah semua lepas keluar dari situh.. haha :P
Hahh , nie lah muka kiteowg lepas keluar dari Rumah hantu... hahaha , memang tak boleh ingat.. ketawa sakit gigi dibuatnya...Ada kawan kita tuh , banyak hati sangat baik nak belanja kami semua.. Em , Thanks sangat-sangat dekat Aida , aku dengan diowg main-main aja , tak sangka belanja betul-betul pulak.. hehe :) Makan Pizza Hut pulak tuh... Apa-apa pun memang seronok giler lahhh ... haha..
Yang paling seronok , aku balik umah terincut-incut kaki..Siap Si Fit cakap aku dah macam makcik jalan macam tuh.. Haha nak buat camne.. mana boleh paksa dong.. >_< Thanks lah kawan semua !! :D



Anan Computer Enterprise

Assalamualaikum dan salam sejahtera !
Penjagaan barangan elektronik terutamanya komputer/laptop amatlah
 penting bagi  mengelakkan dan memastikan barang itu boleh digunakan  
dalam masa yang lama...  banyak aspek-aspek yang perlu di titikberatkan...
Err , apa aspeknya ? Google Search lah.. hehehe :"P 
Nak promo , promo business abang along kita.. * eyy , perlu ke ? Suka aku lerr * 

Membeli dan menjual komputer/laptop terpakai .
Membeli laptop rosak , harga berpatutan..
Other Services :
  • Format or service laptop immediately at main area [free transportation], other area can considered..
  • Free delivery at main area radius. other area can considered. - accept faulty laptop or used laptop.
  • Laptop CPU Cooling Fan Services.
  • Accept faulty laptop or used laptop.
More Info Visit this site :
Website : http://computerlaptop-zul.blogspot.com
Anan Computer FanPage :")


Contact Number : 
Mr Zul 0127319949
COD Area: Plentong, Masai, Pasir Gudang, Ulu Tiram, Johor Jaya, Taman Molek, or other area of Johor Bahru [plus RM5], or Segamat or Bandar Mas, Kota Tinggi Johor



Tangan Patah

Malang memang tak berbau , kalau berbau comfirm aku pasti akan mencegahnya , bukan setakat aku mesti korunk semua pun akan sama-sama mencegah .. Yela , siapa yang suka kalau accident then patah sana sini .. Bukankah mencegah itu lebih baik daripada merawat ? ? Hmm ,Tapi kalau benda dah nak jadi elak macam mana pun pasti kena juga.. Terima ajeelah , pasti ada hikmah yang Allah berikan disebalik kejadian ini.. 
Haaa , nampak tak jawapan last : Simen .. Itu pada aku menunjukkan perkara paling dahsyat setakat ini dalam hidup aku.. Bagaimana accident boleh berlaku ? Langgar sama siapa ? Dekat mana blaa blaa blaa ...... setiap kali nampak anduh di tangan tok tampung kesakitan tuh , setiap kali tuh juga orang akan bertanya , naik jenuh nak bagi jawapan .. heehee. Hmm .. semuanya bermula pada ....
Satu pagi Isnin yang indah sekitar 9.30 pagi , waktu tuh aku sedang berada di Institut Memandu Prolifik Penawar untuk belajar motor.. Maklumlah Aku nak test minggu depan.. kena lah practise.. Aku datang awal dengan Faezah , Sahabat lama sekolah aku , Hani , Aida , Wana , Najwa , Syafik , Naqib dll baru sampai ketika aku sedang menunggang.. Then , kawan-kawan aku pun menunggang sambil aku menunggu di tempat duduk yang disediakan.. 
Nak dijadikan cerita , Hani nie baru pandai bawa motor jadi dia mesti kena pusing-pusing dalam litar dulu sebelum buat bahagian II & III dalam ujian motor.. Dalam 1 lap , okey , 2 lap senyum jer aku tengok budak niee . Sekali aku pusing toleh ke arah litar tuk tengok lap yang ke-3 ehh , Hani dah tersadai dekat bahagian titi , menjerit aku sambil berlari.. terperanjat, tengok motor sangkut atas penghadang jalan Hani berada di atas titi.. Hmm , dalam 10 minit dia duduk dekat situh sambil gerakkan jari-jemari dia , masa ini aku dan yang lain-lain hanya bersangka baik bahawa tangan dia hanya terseliuh .. 
camnie lah gambaran nyer.. dar jalan besar.. lompat naik divider dan melayang ke atas titi.. :P
Najwa kata Telefon agent yang bawa kita , Cik Rahman, Seterusnya Aku temankan Hani ke Klinik Bandar Penawar. Hampir 1 jam lebih tunggu giliran kami rawatan yang diberikan hanya memakaikan anduh..Geram tak geram !!! Haihh  aku pulak yang panas.. dan tangan Hani perlu di X-ray . Kemudian ke Balai Polis Bandar Penawar tuk buat report kejadian ini untuk tuntut Insurans . Lepas report pergi ke Poliklinik Bandar Penawar di Kota Tinggi untuk X-ray , bila dah disahkan tangan Hani memang patah 1 tulang pada bahagian siku , terus ke Hospital Kota Tinggi dan tangan Hani pun di simen...Dah siap pergi Balai Polis Kota Tinggi untuk buat statement dengan orang atasan.. * tak sangka begitu rumit hal yang kecil ini kan ? ? ingat biasa-biasa ajee * 
Haa , inilah muka budak bertuah sangat tuh :P HAHA , Ingat , Lepas ini jangan cuba-cuba nak pulas minyak masa sedang membelok.. kalau tidak ginilah jadinya.. :) Pesanan ini ikhlas dari aku untuk penunggang-penunggang motosikal yang baru belajar.. :P
Nampaknya kena tunggu baik baru dapat belajar Motor dan Kereta semula.. Kes ini merupakan kes pertama di Institut Memandu Prolifik Penawar , buat sejarah lah hani nie.. hehe.. Hani , ouhh Hani.. Semoga kau cepat sembuh.. next check Up 18 March . Harap semuanya kembali normal.. Amin.. ~ cepat-cepat buka simen sebelum ambil result 20 Macrh nie.. hehe ~ Fuhh , Tiring Day dengan menunggu ajee , tak sangka banyak destinasi yang aku , Hani dan Mak Hani tuju.. hehe.. Apa-apa pun sayang dekat kau lah kawan ! :D Jangan notty2 lagi.. ^^



3D kids

Random Update !
Lack of idea lately , bila bermain dan melayan kerenah anak-anak buahku.. Semua kerja jadi malassss sangat , blog yang nak di update tak terhupdate2.. ahaa , aku rindu sama ini belog , Yayaahh , ko rindu aku tak ? Ehh , Sejak ada Danish , Dina , dan 2 orang baru , Damia dan Akmal nie , aku jadi pening nak layan yang mana satu... HAHA dulu perhatian tertumpu pada Cik Boyfie ajee.. sekrang nak pecah 3 ? Aku tak berapa nak pandai lah pulak.. 
Ceehh , saja nak tunjuk gambar yang aku edit guna PS3 , not bad for first trial.. ingat nak buat ala-ala movie.. tak cukup idea plak.. Hilang tajuk nak tulis apa.. hewhew.. :*Okeyh , Cerita yang dicoret tak sesema dengan tajuk aku , Semua idea hilang... Aduhh Kembalikan semangat dan mood berblogging aku sebelum dapat result SPM nie at least , tenang dan happy juga kala bosan datang...
Ada siapa-siapa nak edit blog  and hire me for this job ? ? ?  Boleh Lihat Detail disini :)



Mini MP3 Player

Suka letak lagu dalam blog ? Ambil feels tok membaca dan meluah kan .. hewhew.. Guna jenis simple Mp3 macam ini atau guna yang dibawah yang lagi mini just ada button play / pause.. ^^ Perhatian !! jangan guna SCM Music player kerana ianya hanya akan melambatkan loading blog dan kadang2 bila ada setting player yang tak berehhh blog korunk yang tak keluar.. :D Ini just perndapat aku, ok ?
Preview 
Ada siapa-siapa yang berminat ? Jom kita buat mini player yang cute ini :)
1. Tekan Direct Terus ke link http://kiwi6.com/ .
2. Klik Browse File untuk upload lagu korunk .
3. Bila dah siap upload , akan tertera macam dalam gambar nie :
4. Nampak tak ada linkies seperti contoh yang dikotakkan merah ? ?
5. Click link itu dan terus terpapar Share Link :
6. Copy code Direct hotlink . 
8. Scroll ke bawah sampai nampak seperti yang tertera di gambar bawah nie :
9. Ikut Step ini : 
  • 1. Paste code Masukkan Url lagu / link lagu [yang dicopy dari direct hotlink] .
  • 2. Tick kotak yang berkenaan , auto start .. apa-apa yang perlu..
  • 3. Kalau dah okey , Click generate code..
  • 4. Copy semua code yang diberi.

Masukkan dalam blog !
1. Design > add a new gadget > Edit Html/JavaScript

2. Paste generate code .

3. Preview dulu.. Bila dah dengar lagu dan semuanya okeyh..

4. Save !
Enjoy lah dengar lagu kesukaan korunk tuh :D