Eagle Ranch Resort

Entry penuh dengan santapan gambar.. hehe :P

Orang yang nak daftar belajar dekat UiTM 2 hb 6 nie sibuk dengan persiapan barang-barang atau apa-apa berkaitan dengan U , aku pulak masih lagi berbulan madu bila cuti sekolah dah mula kan minggunya.. First time aku jejakkan kaki aku ke Port Dickson dan menginap di Eagle Ranch Resort .. 
Sebelum sampai ke kampung House kami melewati di Tepee House.. kreatif giler lah... teruja bila tengok tempat nie.. macam khemah tapi dalam tempat penginapan... :)
Tempat penginapan kami selama 3 hari 2 malam sini.. Kampung House namanya.. Cantik.. Kayu+Batu... memang rasa macam dekat kampung ^_^
Abang Ares nak juga posing dengan kereta Hammer , kereta yang paling stabil untuk kenderaan di darat.. berjuta gak harganya nie.. siapa milik owner,.. entah ekk, tumpang gambar .. hehe:P
Sempat posing dekat Swash Buckling Cowboys sambil jalan-jalan kaki petang pusing sekeliling Eagle Ranch  Resort nie... Kreatif betul lah..  buat bilik tapi bentuk macam kereta kuda.. tema cowboy town gtuh.. :)
BBQ time !!
sempat Danish jumpa gewe nie..
Next Planning ? aduyyhh, packing bag bila nie ?? !!?


Medical Check Up

Fuhh !! Sehari yang memenatkan... Disebabkan hujung minggu nie nak berjalan..Aku kena gerakkan diri untuk ke Klinik Kerajaan yang ada dekat Bandar Mas untuk buat  Medical Check Up untuk mengisi borang kesihatan yang diperlukan semasa pendaftaran UiTM nanti...  Aku  pergi dengan Syafika , datang dah laaa  lewat... haha.. lepas tuh masing-masing terpinga-pinga  sendiri.. Maklumlah... aku tak pernah buat medical check up nie semua...
Jadi ini merupakan pengalaman Medical Check Up buat kali pertama... kui3... Mula-mula langkah yang aku tahu pergi kaunter pendaftaran ajee lah.. hehe , bebel bla bla bla.. kena bayar duit..  Duit pulak tak ada untuk bayar X-tray ,  nasib tak mahal dalam RM20  ajee... Test  Urin , X-ray badan , cek mata , cek segala bagai lah yang berkaitan dengan kesihatan..
Lega satu kerja dah siap.... Letih yakk amat.. Then petang nie nak gerak ke Kuantan amek akak ngah  , Danish dan Damia... Hohoo.. Kepenatan !


Senarai Barang Yang PERLU dibawa ke UiTM

Apa barang peribadi yang perlu dibawa ke UiTM yekk ? Senarai barang yang perlu dibawa ke Uitm... Kena buat list sendiri... Pening boleh tahan.. Jadi dekat sini ada serba-sedikit petunjuk untuk bakal-bakal siswa/siswi yang akan masuk ke IPTA.. harap ianya membantu.. :)
-CRTL+C untuk copy list ini , then boleh terus paste dekat Microsoft Word  then Print Out.. ^^
Senarai Barang PERLU dibawa  ke UiTM 


Bil
Senarai Keperluan Barang
Catatan
Tick

PAKAIAN


1
Lelaki - Baju Melayu, sampin, songkok, capal, tanjak, keris



Perempuan - Baju kurung, kain dalam, jubah


2
T-shirt/Kemeja lengan panjang/pendek


3
Seluar track/slack/jeans


4
Tali pinggang


5
Inner *girls only*


6
Baju tidur/Kaften


7
Kain pelikat/batik


8
Sweater


9
Kain hitam


10
Tudung - Wajib : Hitam  , Putih , Krim


11
Anak tudung


12
Scaft , getah rambut















KAKIKU


1
Kasut hitam/sukan


2
Kasut biasa *untuk bawak ke kuliah*


3
Sandel / selipar


4
Stoking


5
Tali kasut


6
Kiwi kasut











PENJAGAAN DIRI


1
Sabun mandi/Syampu rambut/Pencuci muka


2
Ubat/Berus gigi


3
Minyak wangi/Minyak rambut


4
Bedak


5
Deodorant


6
Losyen


7
Nail clipper/Shave/Putik kapas/Sikat







LAUNDRY


1
Hanger


2
Sepit baju


3
Sabun basuh baju/Berus basuh baju


4
Bakul baju kotor


5
Baldi/gayung


6
Iron/Iron board


7
Bakul kecik *untuk letak syampu, sabun dll











STATIONERY


1
Seletep/Double seletep


2
Stepler/Ubat stepler


3
Pen/pensil


4
Klip kertas


5
A4 Paper


6
Penebuk lubang/Ring


9
Gunting


10
Fail kertas


11
Beg/Pencil case











KEAGAMAAN


1
Songkok/Kopiah/Kain pelikat


2
Kain sembahyang


3
Sejadah


4
Al-Quran/Al-Mathurat











BILIK


1
Cadar/Selimut


2
Bantal/Sarung bantal


3
Tuala/Kain batik basahan


4
Carpet/Alas kaki


5
Kertas minyak *alas dalam almari baju


6
Jam loceng


7
Penyangkut baju


8
Tong sampah kecik


9
Tabung *nak bayar duit PTPTN nanti :D


10
Cermin kecik


11
Kunci mangga


12
Plastik bag


13
Kalendar *kira berapa hari lagi boleh balik :D


14
Extension plug


15
Pewangi locker


16
Instrumental: Ubat Rindu - Gambar , Teddy Bear



,  bantal busuk dll







MINI BAR


1
Stok makanan


2
Pinggan/Mangkuk


3
Tupperware


4
Sudu/Garfu


5
Gelas/Mug/Botol air


6
Termos/Heater







GADGET


1
Laptop/Charger laptop


2
HP/Charger/Kabel HP/Earphone


3
Mp3/Earphone


4
Pendrive


5
Kamera/Kabel kamera







EMERGENCY


1
Minyak angin


2
Minyak gamat


3
Ubat nyamuk


4
Ubat Gegat







DOKUMEN-DOKUMEN



Borang-borang



Salinan fotostat IC/Sijil Beranak dll



Beg duit/Kad Bank/Kad SSPN/Lesen Memandu



X-ray/Medical check up results



Gambar pasport






 *Duit Saku yang mencukupi

So , dah prepared untuk duduk rumah baru dengan kelengkapan barang yang cukup ??? Hee  ,aku belum packing lagi.. ada siapa-siapa nak pack kan tak ? Tolong meyhh ! :P
Jangan Lupa bawa Diri Sendiri Juga !! :D