Tutorial : Post/Sidebar Tittle Setting

Post Sidebar Tittle Setting

Assalamualaikum dan hi, hari ini Nurrul nak kumpulkan semua pasal basic setting about Post and Sidebar Tittle dalam satu entry. Senang sikit kerja nak mengedit. :)
So, apa yang nak di setting melalui tutorial ni ? Let check it out.

1. Dashboard --> Template --> Edit Html --> CRTL+F
2. Find this code 
h3.post-title { or h2 {
h3 untuk Post Tittle dan H2 for sidebar widget okey, kalau tak jumpa, cari coding yang seakan dengannya. 
4. Sila copy dengan senang hati code dibawah dan paste code ini dibawah code h3.post-title { or h2 {
text-align:center;font-family:"Times New Roman",Georgia,Serif;
background: url(URL BACKGROUND);border: 3px solid #C0C0C0;}
 EDIT :
ABC : Kedudukan font : boleh tukar left, right
ABC : Masukkan background gambar kalau nak. kalau tidak abakan.
ABC : korang bolehlah tukar dengan Nama Font yang lain .
Kalau tak tahu nak cari kat mana nama front tuh , korang boleh lah check dekat Microsoft Word korang.
Mesti ada kann ? Then , Copy Jenis Font yang korang suka.. OK ? >.^

Hope it will help you design and cute kan lagi blog korunk. Ni yang basic aje okey :)

No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !