Minggu Pemantapan Destini Siswa

Me with classmate masa diploma >_<
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Illahi sebab diberikan kesempatan olehNya utk aku menempuh alam kampus sebagai pelajar Degree... Once again, aku dari penerapan diploma kena ambil masa-masa yang pelajar baru tak hingin sekali untuk tempohi iaitu #MDS . Siapa pelajar UiTM mesti lalui suasana ini, tak kira diploma mahupun degree dari mana-mana belajar (Asasi/Matrikulasi/STPM/Diploma/IPTA_IPTS lain) 


Nak remain lagi #MDS #MPDS ini adalah minggu yang tak lain tak bukan utk 'orientation day', yelah pelaja baru masih tak tahu mcm mana suasana kampus/tempat yg akan belajar .... So yang penting masa seminggu selepas pendaftaran tu adalah:
  • Kain Hitam, 
  • Baju putih, 
  • Botol air, 
  • kasut yg bertutup & selesa...

Minggu #MPDS #MDS dah habis, sekarang kuliah telah bermula..
Semoga semua perjalanan hingga semester yg terakhor dipermudahkan... amin 



4 comments

  1. teringat zaman orientation week mula mula masuk degree tahun 2013 dulu, best tapi penat hehe :) all the best dik

    ReplyDelete
  2. lama xsinggah sini aktif lagi adik akak ni ye :P

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !