Tutorial : Letak link dalam Post

Tadi baru buka blog jer ada seseorang minta tuto untuk link , ehe , jeng ... jeng ... jeng ,... siapa kah dia ? my lovely sis , azie:)) aHmm , my sis tanya macam mana nak buat link.

1. Korunk rekalah apa-apa yang diinginkan seperti biasa.. then , bila korunk nak buat link , contohnya letak link dalam post .
2. Highlight  ayat yang korunk nak letak link tuh 


3.  cari and copy blog Url sapa2 yang korang nak "link kan"
contoh :



4. Yang bahagian atas tuh , ada tak perkataan Link??


5. Ada kan ? Then , korang klik link tu...


6. Paste kan URL tadi di ruangan itu !

7. Da siap . Klik OK .

8. Selesai ^_^


2 comments

  1. yg tu..tkan key ctrl+prtsc...lpstu pg kt paint(yg ade kt komputer kter tu)..carik paste.tkan then walla!ade..cbe try..klo xde gtau akak tau.. :)

    ReplyDelete
  2. @aku thanks akak , dah dapt dah .. :) ehhee , teruja nye ! :D

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !