Sukan Antara Fakulti (SAF)

Julung kali pertamanya UiTM Johor buat Sukan Antara Fakulti (SAF), memandangkan UiTM Johor sudah ada dua cawangan.... UiTM Segamat dan UiTM Pasir Gudang... Kini, apa-apa pemilihan peserta untuk KARISMA akan ditapis di sini.. Aku tahu peluang aku makin tipis untuk ke peringkat seterusnya memandangkan aku pun dah malas nak join training dekat UiTM Pasir Gudang ini.. Bosan, bosan bosan dan aku tak boleh masuk dengan sesetengah budak engineering.... 
Okey, dah start nak emosi nie, baik cepat-cepat tukar... Aku cerita pasal UiTM Pasir Gudang di lain tajuk k... Khas punya.. balik semula pada topik kita... Yer, pertandingan ini hanya berlangsung selama sehari saja...
Kami bertolak dari kampus pada pukul 7malam pada hari Khamis dan menginap di UiTM Segamat di Kolej Si Manja Kini (SMK). Game start pada pagi Jumaat dalam pukul 10pagi ...

Fatheen, Nurrul,Keciq, Kak Yana, Kak Shima, Nani dan Kak Pahaa (Goalkeeper)
So, inilah team perempuan dari Pasir Gduang, cukup-cukup aja pesertanya 7 orang untuk 1 game.  Mau tak tercunggap main 4 game tanpa ada peserta simpanan..... tapi enjoy jela..
Sama lah juga dengan team budak lelaki. Tapi team lelaki hantar 2 team. masing-masing 7 orang juga..  Team A dibarisi oleh team Junior ( Part 1,2 ) Team B diwakili oleh team Senior ( Acah2 yang dah ada pengalaman pergi Karisma) HAHAHA.

Walaupun aku tak berapa kenal semua ahli-ahli team nie, aku tetap sayang diorang walaupun ada yang tak pernah bercakap antara aku... Sayang sebab Satu Team yang bawa nama UiTM Pasir Gudang's Handballers. Aku harap lepas-lepas ni aku dapat mengenali mereka dengan lebih dekat...  Tercapaikah ??
Sesi yang paling best adalah waktu pemenang diumumkan, ketiga-tiga team ini dapat hadiiah.. Wooo, seronoknya !! Perempuan - Johan, Team A - Kedua, Team B - Ketiga....  Ceh, senyum ketelinga semuanya.... 
Malam sebelum pulang ke kampus halaman, kami dijuadahkan oleh Team Handball Segamat dengan makan Sate dan Nasi Gorang, Thanks korang !!! :) rasa tak nak balik masa tuh, tapi orang dah halau, kenalah sedar diri kita sekarang hanya menumpang... Kami sampai ke kampus pada pukul 1pagi, dengan lagak beraninya aku drive kereta seorang diri balik ke rumah... sobsob.. THE END.


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !