Paksa Rela Simpan Emas Fizikal

Paksa Rela Simpan Emas Fizikal

Assalamualaikum dan Hi, 
Serious nya bunyi tajuk entri kau ni. ahahaa, yup, aku just nak share something yang valuable sangat2 dengan kita punya wang ringgit yang semakin hari semakin sedih beritanya. Serammm gtuh.. Nurrul sangat sarankan enrti ini dibaca dan dapat hidayah untuk sama2 buat perkara ini, Sama-sama kita sebarkan kebaikan tentang emas fizikal.

Siapa yang kenalkan aku dengan emas?
Dalam 3 atau 4 tahun lepas, terima kasih kpd sesorang yg telah memperkenalkan aku dgn dunia Emas, bayan. Dia kenalkan apa itu pelaburan emas dgn #MahaSiswaCelikEmas , emas simpan dekat bank dan dpt dividen. Tak lama dalam berapa group tu menyepi sebab ada masalah sedikit. Jadi minat aku untuk kumpul emas menurun dan mencari org yg boleh realisasikan impian aku untuk mengumpul emas kembali.

Pada raya tahun 2015, masa tu raya dekat rumah tcer, yaa, tcer bagi 'angg pau' yg sampulnya pasal kebaikan menyimpan emas dll dgn tazkirah emas sedikit.. sejak tu selalu stalk fb tcer utk tahu pasal emas. Sebab dah ada info emas sebelum ni buat kan lagi luap2 nk simpan emas. Facebook Wink SmileyFacebook Wink SmileyFacebook Wink Smiley

Pada JUNE 2016, aku berazam utk jadi sebahagian ahli emas dan berjaya join kan diri dgn pakej GOLD. Mana aku dapat duit ek? / aku jenis student yg terperappp dlm rumah,kalau tak ada apa tujuan penting, carilah aku dirumah/ comfirm jumpa Facebook Tounge Out EmoticonFacebook Tounge Out EmoticonFacebook Tounge Out Emoticon .
Someone boleh ckp, kau kaya boleh lah simpan emas.. Sorry deerrr, pi lah tanya mak abah or adik beradik aku, aku ini anak/adik yang camna? (Persetankan anasir ini). Hasil duit simpanan masa diploma dapatlah dlm RM1.5k simpan. Duit tu aku keluarkan semua, buat modal niaga #dexandraperfume #sabuncutesaupor dan hasil duit niaga tulah aku convert jadi emas.

JANUARI 2017 - 5 GRAM TERKUMPUL. Facebook Heart EmoticonFacebook Heart EmoticonFacebook Heart Emoticon

Bagaimana?
Lepas aje aku join ahli group emas, tcer Mai masukkan aku dalam group #LuckyCharmGold, tiap2 bulan mesti bising group tu cerita pasal harga ringgit dan harga emas jatuh naik. So, tcer ada buat kumpulkan group 5bulan - 1 bulan byr utk 1gram ikut harga emas semasa.

Bulan SEPT , aku nekadkan diri dgn prinsip "PAKSA RELA" ,Facebook Sunglasses SmileyFacebook Sunglasses SmileyFacebook Sunglasses Smiley . ya selagi kau tak paksa utk menyimpan,selagi tu kau akan sentiasa rasa tak cukup duit utk convert kpd emas. Kalau tak dpecahkan ruyung , manakan dapat sagunya. Kait tak dgn tindakan aku? HAHA Facebook angry smiley

Tiap2 bulan bayar utk harga 1gram emas. Duit keruk mana? Hmm, simpanan, duit belanja yg mak abah bagi itu tabunganku. Cukup 5 bulan, dapat 5gram emas. Lebih gembira lagi, aku berjaya hadiahkan 5gram sempena yg ke 22tahun. Facebook Rose EmoticonFacebook Rose EmoticonFacebook Rose Emoticon Mungkin pada org lain benda tu biasa, tapi pada aku cukup utk kepuasan aku sendiri.

Aku dah mula, engkorunk bila lagi nak menabung emas??? Facebook Sunglasses SmileyFinger pointing up
Nak kata NAK dan BUAT!!! Tak dapat 1gram sebulan 0.5gram sebulan pun okey awk.
BETTER ADA DARI TIADA LANGSUNG! Facebook Pacman Emoticon Panjangnya aku bebel. Haha. Mmg sedap bebelkan. Ada org baca ke? Tak ada pun takpe. Kita share benda baik, Moga bermanfaat. Facebook Wink Smiley
Kenapa Kena simpan emas ? Sebab EMAS KALIS INFLASI ^^
#Mahasiswa #CelikEmas #1gram1bulan1family


8 comments

  1. Tahniah Nurrul, bagus dah mula menabung, hihihi. akak ni tak sedar2 diri lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak.. tak terlambat lagi utk seda.. hihi..
      '
      simpan buat kawin kak.. nnti nak kawin convert aje emas2 ni jadi RM :p

      Delete
  2. Simpan emas fizikal bagus, tapi jangan tersalah pilih syarikat yang offer skim, better biar dapat pegang emas fizikal kita jangan hanya melabur tapi tak nampak barang... InsyaAllah kalau konsisten menabung akan ada hasil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sgt2.. Nurrl setuju dgn azlan. sbb sekrang org dah mula sedar kepentingan menabung emas, so byk sgt syarikat yg menawarkan emas itu ini. hasilnya tak ada.

      Nurrul punya emas dgn suku dinar ada simpan ni dkt tgn..

      Delete
  3. belum terbuka hati lagi nak menyimpan emas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. hihi didoakan suatu hari nanti teringin nak menabung dia. :)

      Delete
  4. Hana lebih suka simpan emas yang boleh di pakai macam rantai or sebagainya. Kalau tak pakai just simpan kena bayar zakat. Tapi kalau emas jenis ketul2 kena bayar zakat ke tak ek sebab tak diguna pun. Maaf kalau Hana ada salah cakap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, memang kena zakat sbb itu dikira emas simpanan. ada semua pro and corns dia.

      Kalau emas fizikal, harganya tidak susut :) , kalau emas utk brg perhiasan, nilainya susut sedikit mungkin dari bentuk dan kos upah yg tinggi.. ini jenis satu simpanan kira macam menabung duit, cuma kita simpan emas. heee

      Delete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !