Cara Analysis Report daripada Data SPSS

Assalamualaikum dan Hi!

Kebiasaannya Chapter 4 merupakan penulisan report daripada analisis data SPSS kita. Ini adalah Chapter yang penting untuk menentukan masa depan research kita, sama ada selari dengan hypothesis yang kita buat di literature review kita atau pun tidak. 
Hari ini Nurrul nak share sikit tentang bagaimana awak semua nak analyse data kedalam bentuk report bertulis. Yelah, report dalam sistem dengan nak bagi report dekat manusia tu lain. Jadi, tak nak bagi mukadimah panjang-panjang, jom kita ikuti cara di bawah.

 1. Frequency Analysis.
Dijalankan untuk menentukan kekerapan dan peratusan responden yang mengambil bahagian dalam menjawab kaji selidik penyelidikan mengenai soalan demografi dari bahagian A dalam soal selidik. Untuk bahagian ini, report bertulis boleh nyatakan majoriti, yang paling rendah, paling tinggi da etc.
Table 4.0 Summary of Frequency Analysis

Items
Frequency
Percentage %
Gender


Male
76
44.7
Female
94
55.3

Race


Malay
108
63.5
India
17
10.0
Chinese
41
24.1
Others
4
2.4
Based on table 4.0, it is show that the majority answering the questionnaires were female with 94 respondents with 81% meanwhile the other 76 respondents with 44.7% comes from male. Though this frequency and percentage it can be concluded that male respondents has the most contribution for the result in this study. 
2. Reliability Analysis.
First of all, mesti kena tahu Reliability Analysis ini untuk apa ?
Test ini adalah bertujuan untuk memastikan soalan-soalan yang kita gunakan dapat diukur dengan tepat.  Nilai Cronbach Alpha untuk setiap item akan menunjukkan sama ada item dalam set itu saling berkaitan atau tidak.

Saya bagi contoh simple :
Awk nak tahu orang tu penat atau tidak, apakah soalan yang sepatutnya ditanya kepada dia? Adakah dengan bertanya, awk dah makan? atau Awak banyak buat kerja hari ni? -dapat sesuatu?

Dalam menganalisis data SPSS , terdapat kayu pengukur untuk memastikan kita punya soalan adalah tepat dan betul melalui panduan  :

Table 4.1: Indicator for Reliability Analysis
Cronbach’s Alpha range
Relationship
Above 0.80
Excellent
0.61 – 0.79
Good
Below 0.60
Poor
(ini adalah contoh, kalau ada indicator yg lagi better daripada dibawah atas, boleh gunakan dan pastikan menyimpan atau cite sumber awk peroleh daripada mana)
Oh ya, jika nilai cronbach Alpha ada yang rendah, awak boleh runs semua reliability analisis dengan membuang salah satu soalan yang tidak menyumbang kepada soalan iv awk. Cari mean yang paling rendah untuk setiap soalan dan buang soalan yang rendah means. Jangan buang semua pulak ya.

Kumpulkan semua nilai cronbach Alpha untuk semua Iv dan Dv seperti contoh di bawah :
Table 4.2: Reliability Analysis
Variable
No of items
Cronbach’s Alpha
Relationship
Turnover Intention
Job Stress
Work Engagement
Job Satisfaction
Organizational commitment
5
5
6
5
5
0.700
0.807
0.834
0.811
0.851
Good
Very Good
Very Good
Very Good
Very Good










2. Descriptive Analysis.
Bahagian ini adalah untuk menentukan berapa kerapnya respondent pilih jawapan yang sama. Untuk report bahagian descriptive analysis ini, ianya depend pada advisor kalian, ada jenis yang nak frequency setiap satu IV, ada yang nak summarize all the IV dan DV. Kalau macam Nurrul setiap satu dia nak, contohnya mean untuk Turn Over dan items soalannya.
Table 4.3: Mean Analysis for Turnover Intention
No.
Items
Mean
Standard deviation
1.
I will be with this company for five years from now.
2.84
1.113
2.
I will not probably look for a job at a different company in the next year.
2.88
1.084
3.
My organization fair at general.
3.21
.865
4.
Management tries their best to ensure that employee will not leave the organization.
2.68
1.011
5.
Good working environment is the major driver that would make me stay in or leave my current job.
3.76
.963

Total
3.07
0.68

3.  Pearson Correlation Analysis
Correlation analysis pulak untuk menganalisis kekuatan hubungan antara satu hubungan dengan hubungan IV yg lain sama ada positif atau negatif. Dalam ini pun ada kayu pengukur taw :
Table 4.8: Indicator for Pearson Correlation Analysis
Coefficient Size
Strength of the relationship
0.91-1.00
Very Strong
0.71-0.90
High
0.41-0.70
Moderate
0.21-0.40
Weak
0-0.20
Very Weak
Source: Adapted from Sekaran,(2013)

So, buat table baru ambil data yang kita nak dari SPSS sahaja. Seperti dibawah :
Table 4.9: Result for Correlations
Variables
Job Stress
Work Engagement
Job Satisfaction
Organizational Commitment
Turnover Intention
Pearson correlation
.490**
-.453**
-.666**
-.618**
Sig. (2-tailed)
.000
.000
.000
.000
N
175
175
175
175
Strength of the relationship
Positive & Moderate
Negative & Moderate
Negative & Moderate
Negative & Moderate
Based on the result in table 4.9, there is a positive relationship between job stress and turnover intention which (r=0.490, p<0.000) show that the strength of associations is moderate. In other words, when the factor of the job stress is increase then the turnover intention will also increase. This result of this study show similarity with the study done by Lin & Liu, (2017) which clarify that, the job stress has a significant negatively associate with turnover intention which based on their correlation finding.
4. Multiple Regression Analysis
Analysis ini digunakan bertujuan untuk mengenal pasti hubungan DV dipengaruhi dengan 4 IV yang lain dan mengenal pasti IV (Faktor) mana yang mempunyai pengaruh yang tinggi kepada DV dalam research kita. Selain itu juga, kita boleh tahu berapa % R square research kita terhadap DV.

Table 4.10: Multiple Regression Analysis – Coefficients
Model
Standardized
Coefficients
t
Sig.
Beta
Job Stress

-.008
-.113
.910
Work Engagement

-.183
-2.997
.003
Job Satisfaction

-.407
-5.092
.000
Organizational commitment
-.271
-3.338
.001

Lepas dah list table baru yang kita buat sendiri ni. Sila buat report bertulis ya. 

Table 4.11: Multiple Regression Analysis – Model Summary
Model
R
R Square
Adjusted R square
Std. Error of the Estimate
1
.719a
.517
.505
.47920
 Based on table 4.11, the value of R-square is 0.517. From this value, it indicates the independent variables of job stress, work engagement, job satisfaction and organizational commitment contributed 51.7% factors to turnover intention. Meanwhile, another 48.3% factors to turnover intention is obtained by other independent variable which is not been measured in this study
All the best, diharapnya cara report dekat atas ini dapat difahami supaya melancarkan report bertulis thesis awk tu ya. Oh ya, kalau ada apa-apa soalan, boleh tanya saya dengan menghantar email kepada saya. In Sha Allah, mana yang saya tahu, saya akan balas. :)
Contoh summarize ini tidak terhenti macam ini saja ya, nama pun report kan, so please terjemahkan apa yang ada di dalam kotak di atas kedalam ayat report mengikut citarasa ayat dan cara penulisan  awak. Sebabnya lepas dah siap semua report thesis ni kena runs dalam turn it in kan. Make sure semua kena ayat sendiri dan bukan copy paste. Kalau tak, nangis lah kalau nilai turn it in lebih daripada 30%. Dan kena redo balik laporan bertulis awak. // Makanya, saya hanya bagi guideline, kalau share semua cara penulisan saya dalm ini, nanti kesian awk masa nak buat turn it in. // :D
Syukran Ja zilan.

OHH REPORT THESIS


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !