Tutorial : Sticky Post

ENTRY INI DILEKATKAT OLEH GLU GAM ! ! !SCROLL Ke bawah untuk melihatnya :)
CONTEST : SIAPA MAKAN PALING GEMPAK ! ! 
tipu , tak ada pun.. contoh saja. hehe

Selalu tak korang blogwalking nampak ada blogger tulis macam dekat tepi kiri enrty ini ? ?
itulah namanya sticky post !
Stick post selalunya blogger buat untuk Buat Segmen , GA , Contest .... 
nak tahu macam mana.. korunk buat dulu lahh....


1. Korang tulis macam biasa kat post korang tuh . Dah siap tulis . Publish Post .
2. Then , korang pergi kat edit post tadi ..( Buat macam ni)



1 . Klik Post Option.
2. Tick dekat Scheduled at
3. Type tarih yang korang nak post korang sampai bila
4. Masa korang nak post korang sampai bila
5. Da siap . Publish Post :)


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !