Tutorial : Pop Up comment and Comment Awaiting Moderate

Pop-up windows function : nak mudahkan orang yang nak comment tuh untuk komen dan tidak menunggu terlalu lama loading pages pergi ke comment sebab new page tab akan keluar sebagai ruang komen saja..... :) )
Preview :
 Tutorial : Pop Up comment and Comment Awaiting Moderate
Comment Awaiting Moderate function - memudahkan korunk owner blog untuk membalas comment yang telah mendapat respond di entry post korunk... tak payah lah korunk susah-susah nak cari post mana yg dah komen atau belum... tak ada lah korunk pening sangat nanti :) )
 Lets Begins the tuto !
Pop Up Comment 
1. First ke Setting --> Comments --> 
2 Comment For Placement
3. Tick Pop-up Windows
setting Pop Up comment and Comment Awaiting Moderate
4.Save !

Comment Awaiting Moderation
1. First ke Setting --> Comments --> 
2. Comment Moderation
3. Tick Always

setting Pop Up comment and Comment Awaiting Moderate

4. Save !

senang jer kan ? :D


2 comments

  1. a'ah senang laaa dah buat lurh .. hihihihi .. tq ~

    ReplyDelete
  2. @karen : hahaha.. tahu pun :) most welcome !

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !