Tutorial : Transparent Header/Images with Photoshop CS3

Tutorial : Transparent Header/Images with Photoshop CS3

Wee ! tengok aku tengah seronok nieh..........dapat godeh-godeh photoshop CS3 sebab abang long aku baru masukkan software photoshop dekat lappy nie ! tak payah susah-susah aku nak download ! makan masa nak download ! :D  sebelum nie aku buat tuto transparent header aku guna photoscape  korunk tahu tak macam mana nak transparentkan gambar guna photoshop ? Mesti ada Adobe photoshop lah baru boleh ikut tuto... tak kisahlah CS3 atau CS5 . Janji Adobe Photoshop :P

Step ada pada gmabr, refer gambar dengan gembira :)
Transparent Header/Images with Photoshop CS3 1

Transparent Header/Images with Photoshop CS3 2

Transparent Header/Images with Photoshop CS3 3

Transparent Header/Images with Photoshop CS3 4

Transparent Header/Images with Photoshop CS3 5

Transparent Header/Images with Photoshop CS3 6
Bila dah siap semuanya ..Save gambar header/images transparent tersebut :
Cara Save Gambar .Go to FILE > SAVE FOR WEB AND DEVICES > Choose PNG-24 !!


2 comments

  1. salam saya kurang faham no 11 and 12 macam mane tu? explain it please..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan awk buka mula2 new file transparent right ? mcm dkt step 1..
      Next, awk buka lain file n edit2 gambar..
      dah siap edit, tarik gambar yg awk edit ke new file transparent yg awk buka..

      Hrap dpt membantu.. :)

      Delete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !