Handphone Canggih : Made in & The Quality

hari ini hari sabtu kan ?
hmm , tengah hari nanti insya'Allah kalau tak ada apa- halangan.. aku akan ke
Kuantan meet my Little Danish ! :)

Entry ini mungkin untuk information buat korunk yang aku sayang ! :D
Korunk semua ada handpond kan ? mesti canggih-canggih belaka !
aku punya biasa aja , sebab aktif sukan.. tak leh pakai mahal-mahal..
satu lagi aku nie *ganas !* ~peace no war :o ~


pernah korunk tahu korunk punya phone made in where dan kualiti phone korunk tuh ? ?
yela aku bukan nak kata apa ... kadang-kadang ada juga handpone berbayar ratus-ratus...
tapi ciplak punya.... geram tak ? ? ?
jadi jom kita check phone kita Original ke Ciplak punya...

Let Try !

1. Taip dekat phone korunk number
 *#06#
2. akan keluar serial number kan ? ?
tak silap aku ada 15 semuanya...
contohnya :
355229033307691
3. Korunk tengok number ke-7 dan ke-8 dalam serial number tuh !

4. Dah ada... okeyh ! now kita tengok dari mana dibuat dan kualitinya.. :

02 or 02 : From China _ Low Quality
08 or 08 : From Germany _ Fair Quality
01or 01 : From Finland _ Very Good !
13 : from Azerbaijen _ Very bad quality also dangerous for your health
00 or 03 : From the own handphone Factory _ Best Mobile Quality

5. Dah check ? ? ? 
sekarang dah tahu kan... :D





2 comments

  1. ada bce bnda ni kt fb.. t na bli pone bru kne chck la.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm , betul tuh ! untuk kesihatan .. :)

      Delete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !