Mini MP3 Player

Suka letak lagu dalam blog ? Ambil feels tok membaca dan meluah kan .. hewhew.. Guna jenis simple Mp3 macam ini atau guna yang dibawah yang lagi mini just ada button play / pause.. ^^ Perhatian !! jangan guna SCM Music player kerana ianya hanya akan melambatkan loading blog dan kadang2 bila ada setting player yang tak berehhh blog korunk yang tak keluar.. :D Ini just perndapat aku, ok ?
Preview 
Ada siapa-siapa yang berminat ? Jom kita buat mini player yang cute ini :)
1. Tekan Direct Terus ke link http://kiwi6.com/ .
2. Klik Browse File untuk upload lagu korunk .
3. Bila dah siap upload , akan tertera macam dalam gambar nie :
4. Nampak tak ada linkies seperti contoh yang dikotakkan merah ? ?
5. Click link itu dan terus terpapar Share Link :
6. Copy code Direct hotlink . 
8. Scroll ke bawah sampai nampak seperti yang tertera di gambar bawah nie :
9. Ikut Step ini : 
  • 1. Paste code Masukkan Url lagu / link lagu [yang dicopy dari direct hotlink] .
  • 2. Tick kotak yang berkenaan , auto start .. apa-apa yang perlu..
  • 3. Kalau dah okey , Click generate code..
  • 4. Copy semua code yang diberi.

Masukkan dalam blog !
1. Design > add a new gadget > Edit Html/JavaScript

2. Paste generate code .

3. Preview dulu.. Bila dah dengar lagu dan semuanya okeyh..

4. Save !
Enjoy lah dengar lagu kesukaan korunk tuh :D


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !