Sem 4 - Creative & Critical Thinking (CCT)


So, salah satunya subjek untuk sem 4 yang tidak memerlukan final paper, 100% diuji dan diambil kira oleh lecturer yang mengajar... Kau rasa macam mana ??? Nampak senang, subjek tak masuk final.. Tapi sepanjang nak melalui 1sem bersamaan 6 bulan nie... Apa aktivii rasanya yang akan dilakukan ?? 
Creative & Critical Thinking (CCT) - MGT315
Yeah, I'm really appreciate and proud because this subject only for business student.. That the fact.. Subjek ini sangat-sangat penting bagi meningkatkan dan menaik taraf student soft skills.. ^^  so, aku nak share, my life in semester 4 UiTM Pasir Gudang.. :) UiTM dihatiku 
 Ada 6 task sepanjang yang aku alami disini.. Semua task bukan biasa-biasa punya, memang critical dan memerlukan daya kekereatifan yang tinggi... Sungguh, subjek ini perlukan fun yang sgt tinggi... kena enjoy, kalau tak, akan rasa terbeban..
  • Task 1 - Introduction of Group Members
  • Task 2 - 40 Things to describe/draw 
  • Task 3 - Foreign Country
  • Task 4 - Project "Leader Of Tomorrow" * Project terbesar dgn penilain 30markah
  • Task 5 - PhotoSky Venture Hunt - Videoing in creative site
  • Task 6 - 6 Thinking Hats - Black,White, Blue, Red, Yellow and Green

So, Dalam banyak-banyak task, aku rasa task ini yang paling segan, tebal muka setebal aku melepekkan bedak di muka bagi tujuan presentation... HOHO... Ianya memang satu pengalaman yang tak boleh dibeli dekat mana-mana pun.. >_< Sumpah lawak, dah macam hantu cina pun hadoo....
Project "Leader Of Tomorrow" 
Project yang rasanya taf pada mulanya kerana ini merupakan kali pertama kami menganjurkan program seperti ini.. Program yang berlangsung selama 2hari 1 malam ini, Alhamdulillah mendapat sambutan yang baik dari semua pihak yang terlibat... 

Terima kasih yang tak terhingga kepada penasihat project kami iaitu Madam Nor Fazlin Uteh (NFU) yang banyak memberi tunjuk ajar, nasihatdan dorongan bagi program ini.. Tak lupa juga buat Group Nostalgia 75 Alumni dan rakan-rakan kelas yang sama-sama berjuang menjayakan program ini... 
Leader Of Tomorrow di Surat Khabar UTUSAN (18/2/2015)
Lebih besar lagi apabila, Program ini dicetak di dalam surat khabar Utusan Negeri Johor.. Di samping, dapat memperkenalkan UiTM Pasir Gudang yang baru 1 tahun dibuka pada Jun 2014 yang lalu... Ikuti berita ini di  MediaTvKota " Leaders Of Tomorrow" Well sem 4 pun dah melabuhkan tirainya.. semoga keputusan yang bakal keluar 15 May 2015 ini, adalah flying colors... ^^ 
Well, life student lah yang paling havoc, itulah yang selalu orang perkatakan.. Yup,That's true.. But no matter how it is, try to create the happiness moment regardless the age your are... Actually, every life stage have their own moment to be live for.. ^^


4 comments

  1. Bagus gak tu utk improvekan soft skills. Rindu pula zaman study kat uitm segamat dlu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Study UiTM segamat jugak ke dulu...
      Waaa.. sep siket !! ^^

      Delete
  2. Aah masa diploma dlu kat situ.

    ReplyDelete
  3. ushh tebalnya tepek bedak tu. hehe

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !