Hari Pertama Masuk Kerja


Hari Pertama Masuk Kerja
Teachers Training Day 1
Assalamualaikum dan Hi,
Apa perasaan kau first masuk kerja ini? Uiishh, oppkoss ler excited. Mesti ada perasaan itu lagi-lagi yang jenis zero macam aku ni.  bukan maksud tak pernah buat kerja langsung meaning buat kerja yang dibayar. Sebelum ini buat kerja babysitter mana ada upah, semuanya dibuat sebab nak mengisi masa lapang plus mak tak bagi kerja part time. Jadi untuk menghilangkan kebosanan kita pun offer lah dekat mak-mak buyung yang ada dekat rumah tuh.. kikii :P

First day masuk harini kami bakal-bakal teacher anak syurga ini diberikan training dan didedahkan dengan semua sistem yang ada dalam tadika ini. Seronok nya walaupun penat dan tepu nak masukkan semua dalam masa satu hari. HAHA, pengsan! Aku ditugaskan untuk mengajar budak 5 tahun. Dah besar sikit ni, pembelajarannya lebih formal sikit, main dikurangkan dan penerapan belajar dalam kelas tuh perlu dilakukan. *Mencabar hokey, sambil terpikir dulu cikgu aku buat apa dekat aku untuk tarik minat aku pergi ambil buku dan buat latihan ek? * ^_^

No automatic alt text available.
MasyaAllah Chart
Penting ke Masya Allah chart ini ? Sangat pernting, ianya berfungsi sebagai motivator untuk memastikan anak-anak didikku "behave". Siapa yang tolong teacher, yang berkelakuan baik, rajin dan segala sifat mahmudah akan diberikan rewards bintang dan ditampal dekat dalam bungan dan rama-rama itu. Bila sampai 3 bulan ke, kita bagi hadiah dekat siapa yang paling banyak dapat bintang... 


No automatic alt text available.
Day 2 Susun buku untuk anak-anak didik
Fuhh!!! Chaiyorkk!!
Bertungkus lumus
7:30 am - 7pm.. 
No automatic alt text available.
Day 3 Susun segala peralatan keperluan dalam bilik darjah,
Alhamdulillah.. Chill + senyum walaupun dtg kerja melambak2..  No wonder , masa diploma dulu, sekali kerja mari, bertimbun2 mari non-stop.. dapat plak yg nak ots..  ALAH BISA TEGAL BIASA Jangan nak mengeluh, masa belajar juga yg seronok.. 
No automatic alt text available.
My students, 12 in total .. 

"I'm little Khalifah, 
I"m Khalifah of Allah,
I love to be Khalifah,
Khalifah of Allah " 

#LittleCaliphsBandarSeriAlam #TeacherNurrul


2 comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !