Interview Little Caliphs Bandar Seri Alam

Interview Little Caliphs Bandar Seri Alam
Assalamualaikum dan Hi,

Hari ini merupakan hari indah walaupun sebenarnya sedikit sedih sebab tak dapat jumpa kawan-kawan yang jauh dimata dan jarang jumpa seperti yang telah dicadangkan... No wonder all my plan, cancel.. To meet my beloved friend while i am intend travelling to KL..Alhamdulillah, Happy sangat-sangat, saja cari kerja sementara ada kelapangan dapat result diploma semester 5 dan sekaligus tunggu result penerapan untuk belajar degree,.. Akhirnya, dipanggil interview dari Little Caliphs Bandar Seri Alam, Pasir Gudang Johor ini.. Semoga dapat kerja nie..  Wish me luck!! 

Alhamdulillah, dapat lagi pengalaman interview kali ke 2 bersama Little Caliphs. Semasa interview tadi, lama jugak lah nak tunggu tapi paling aku tak tahan... Ahhaa, tak sangka interview informal macam ini. Panel interviewer seorang yang merupakan tuan pemilik Little Caliphs cawangan tuh.. hihi. Aku apply untuk jawatan apa? Jawatan untuk mengajar as a TEACHER. (Nak jadi cikgu sekolah rendah, menengah macam susah nak cuba, kita cuba apa yang kita minat. apa salahnya kan? )

Apa yang kena tanya masa interview tadi :
1. Tell me about yourself.
2. What your experiences in handling child?
3. Then Panel suruh :
  • Read doa Qunut
  • Read Al-Fatihah
  • Please sing a children song with the movement (Masa ini ingat lagu paing senang, lagu tidur twinkle-twinkle.. Ya Ampun, tak sangka aku mampu bernyanyi sambil buat pergerakan.. sangat-sangat ditebalkan muka aku.. haha

4. Last soalan panel adalahh - Can you start working tomorrow morning ?
Tunggu keputusan sama ada dalam tengahhari atau petang... tunggu punya tunggu sampai 4:30pm dapat panggilan.. Dan aku diterima kerja sebagai Teachers Little Caliphs.. :) Alhamdulillah..
MY FIRST WORKING EXPERIENCE!


4 comments

  1. alhamdulillah..tahniah Cikgu Nurrul

    ReplyDelete
  2. Masa iv soalan apa je mereka tanya? Kena speaking english?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Speaking :) , Mostly medium language adalah English, dengan anak murid, dengan teacher dgn staff semualah.

      Soalan sy dah list dekat atas mcm tulah soalannya tapi in Bahasa.

      Delete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !