Tutorial : Download Front

Download font

1. korang masuk dafont.com.. korang pilih la nak font ape k.. banyak font2 gojes kat sane tu.. scha slalu dowload kat sini je la..


2. bile korang dah masuk, banyak lah kan font cantik2 kat situ.. lepas tu korang download je lah.. mesti nampak punyer, dy tulis 'DOWNLOAD' tu..

3. Then, bile dah dowload.. korang EXTRACT file tu.. korang COPY macam kat  bawah ni k :

download font


4. dah Copy? kalau dah, korang cari macam kat bawah ni.. then ,



korang search CONTROL PANEL.. then dia akan kuar macam ni pulak :

download font

5. bila dah dapat font, dy mesti akan keluar macam ni pulak :


6. DONE ! dah siap pon. senang je kan? bila korang dah paste kat dalam tu, boleh la nak guna dalam photoscape korang ke.. kat mane2 je lahh..

 Font Comel ada di ruangan freebies ya :)


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !