Tutorial : Cara buat Link Pages

link pages blog
Link Pages ? Senang cerita yang macam blogger lain buat satu page khas untuk Cerita pasal diri sendiri , Kongsi Info/Tips.. Kemudian diowg linkkan pages tersebut di navigation tab yang comel-comel.. :)
Beza Link Post Entry dan Link Page Entry
Post Entry - http://youismysoul.blogspot.com/2010/08/my-pets-mikus-dan-awan.html
Page Entry - http://youismysoul.blogspot.com/p/biography-of-owner.html .

Dah faham apa bezanya post dengan pages , so jom dapatkan link pages korunk :
1. Pergi ke Pages > Click New Pages > Choose Blank page
make link pages

2. Terpaparlah page entry seakan post entry , tapi bezanya page akan tertera Page - Page Title .. Kalau entry Post - Post  Title .. *Rujuk gambar supaya lebih jelas 
Tulis lah segala isi-isi yang korunk nak share di dalam page korunk tuh ..
3. Lepas dah pentat menaip , tekan Publish / Update ..
4. Terpapar macam gambar yang aku labelkan pada After  .. Apa yang korunk perlu buat , Click pada perkataan view pada page yang korunk baut tadi , dan save link page korunk...

Contoh  :
make link pages
Bila dah copy link , bolehlah korunk share page link korunk  dengan letakkan link page di navigation tab or letak link dalam post entry :)  Simple saja kan ? Harap ianya membantu ... Happy Blogging !!


1 comment

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !