Tutorial : Scroll Bloglist


Scroll bloglist sama function dengan blog archive untuk buat blog korunk nampak kemas...tak der lah serabut bila ada blogwalker datang bertandang...tak jemu-jemu dia nak kemari lagi... hehehe .. contoh scroll bloglist aku nie....

1.Template --> Edit Html --> Tick Box Code --> CRTL+F

2. Cari code ini :
<div class=’widget-content’>
PERHATIAN ! ! ! !
Sebelum cari code di atas ... cuba korunk cari nama tajuk yang korunk tulis dekat bloglist korunk tuh dulu ea....’

dah jumpa baru korunk cari code yang di atas... macam gambar di bawah ini.. petak yang pertama title blog korunk yang kedua petak.. copy coding bawah nieh...

3. gantikan code dibawah ini dekat tempat yang korunk cari code tadi.. faham kan ?
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>
EDIT :
ABC : panjang yang korunk mahu..

4. Preview dulu. kalau tak ada error..

5. Save !


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !