Cinta akan Lebih indah Andai kamu dan si dia.......


korunk-korunk yang dah lama bercinta ini ,
penah tak buat such thing diluar jangkaan for them ? ? benda ini moment macam ini sangat penting untuk buat cinta korunk tak malar dan sentiasa segar untuk besama...
bukan apa.. kadang-kadang cinta yang telah lama akan buat korunk rasa jemu...
it's it ? setuju tak dengan kata nurrul iehh ? ? 
hari itu aku ada bagi tips serasi forever kan... kali ini pun tips untuk mengeratkan perhubungan korunk ! :) selamat membaca !


1. Tetapkan waktu tertentu setiap minggu untuk meghabiskan waktu selama 2 jam tanpa gangguan dari sesiapa. Jika kamu terpaksa melakukan sesuatu kerja, cuba menundanya pada waaktu lain...

2. Selalu sediakan kertas dan pen ke mana saja kamu pergi. Gunakannya untuk menulis pesanan-pesanan mesra ketika kamu berada di mana-mana sahaja seperi ketika menunggu giliran di bank. Jika mempunyai PDA atau smart phone kirimkan pesanan mesra melalui e-mail.

3. Di hari-hari sibuk , luangkan waktu sejenak untuk mengirimkan pesanan SMS atau mengirimkan rigtone lagu cinta kenangan , pesanan bergambar seperti gambar bunga atau gambar makanan kegemaranannya.

4. Buatlah surprise party untuknya dan satu-satunya tetamu yang datang adalah kamu ! ! !

5. Buatlah album foto bersama yang mengandungi gambar-gambar lama dan baru kamu , dia. kemesraan pasti kembali membara...

6. Menonton Filem romantis bersama . Kamu dan dia mungkin akan terfikir alangkah romantisnya , andai kamu dan dia sepert hero dan heroin dalam filem tersebut.

7. Sentiasa menganggap si dia paling istimewa da utamkan dia dalam segala hal.

8. Sekali sekala tidak salah kamu membuat kejutan membelikan dia sebarang hadiah walaupun bukan pada hari jadinya. Sekurang-kurangnya si dia tahu kamu sentiasa mengingatinya walau di mana kamu berada.

9. Bawa si dia ke tempat yang paling disukainya. Kamu pasti gembira apabila melihatnya tersenyum.

10. Membelikan si dia novel atau buku cinta yag dapat memberi inspirasi kepadanya untuk menjadi kekasih yang sempurna..................



No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !