Tutorial : Permanently Delete Akaun Facebook

Ehem-ehem , nak tukar profile FB dengan akaun yang baru , Habis akaun yang lama nak buat apa ? Pekasam kah ? Selalunya kita hanya akan buat deactivate akaun saja , tapi kita boleh log in semula pada bila-bila masa yang kita suka... Tapi kalau delete akaun FB , terus data-data dalam sistem FB dipadam juga.. bermakna akaun tuh memang tak wujud dah..
Cara mudah nak delete akaun FB :
1. Log in akaun Fb yang nak dipadam tuh..
2. Kemudian pergi dekat permanetly delete akaun Fb.
3. Ikut arahan seterusnya... *Kemudian , ada makluman bahawa akaun anda telah dinyakaktifkan dan akan di delete selepas 14 hari..

Sebelum 14 hari tuh , kalau masih sayang dengan akaun tuh boleh log in lagi.. tapi dah sampai 14 hari still tak log in juga , jadi selamat tinggal Fb , semua dah terdelete dalam sistem.. :)
Credit : Aisyah


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !