BOLA BALING MSSD PENGERANG 2012

*Maaf yer kawan , entry ini panjang sebagai laporan sukan yang disertai dalam hidup aku !* 

Assalamualaikum semua !
Apa khabar ? ? Sihat saja naahh , actually laporan untuk kali ini
aku tak berapa nak semangat sangat untuk mengarangnya... 
ada sebab-sebab tertentu.. mereka-mereka yang melihat perlawanan ini pasti tahu..
tapi untuk menjadikan ianya satu catatan sejarah dalam kehidupan aku
berada di SMK Bandar Mas buat tahun yang last ..
aku gagahkan diri ini *cewah ayat* hahaha :P

PERTANDINGAN BOLA BALING MSSD PENGERANG 2012
Bertempat di SMK BANDAR MAS , KOTA TINGGI *tuan rumah*
pada 23 - 24 MAC 2012.

PEREMPUAN
Kumpulan A : SM SAINS (A) , SMK ADELA , SMK SEMECHU
Kumpulan B : SM SAINS(B) , SMK B. MAS , SMK B. PENAWAR , SM AGAMA

Kami bermain mengikut sistem sebagaimana jurulatih kami arahkan..
Sistem 2 - 4 , alhamdulillah sistem ini yang terbaik digunakan
sehingga ke perlawanan akhir :)
Masa setiap perlawanan hanya 7 - 1 - 7
23/03//2012
SMKBM vs SMKBP
Aku sedikit takut kerana ini merupakan perlawanan pertama , dan dalam target aku dalam team group aku , team ini boleh tahan 'kuat' juga.. tapi alhamdulillah , aku dapat menjaringkan gol pertama dan pada rehat kedua Yanie pula yang menjaringkan satu lagi gol... kami memperoleh kemenangan 2-0 .

SMKBM vs SAINS(B)
 
Memandangkan kami telah mengadakan perlawanan friendly pada 2 hari sebelum perlawanan dengan Sakti(B).. jadi agak mudah team kami membaca dan menganalisa corak permainan  dan kami memperoleh kemenangan 3-0 . 2 shoot dari aku , 1 dari Nazira :)

Memandangkan hari ini hari Jumaat , rehat lama juga bagi kaum hawa...
kaum adam kena pergi masjid , sahut seruan.. Solat Jumaat ! :)
Perlawanan kemudian disambung pada pukul 2.30 petang...

Kami bermain pada pukul 3.20 petang.. 
time ini emosi kami agak terganggu apabila team handball lelaki 

kami dibantah oleh seorang hamba Allah yang penuh muslihat dan bantahan itu diterima , 

membuatkan emosi kami down dan tidak stabil... 

*one team kan ? ,cubit peha kiri , peha kanan terasa juga* :( . 

SMKBM vs SMKA

Ketika ini , aku selaku captain merasakan bebanan serta harapan yang tinggi oleh jurulatih , guru-guru dan warga SMK Bandar Mas telah diletakkan di bahu-bahu kami untuk dipikul.... Alhamdulillah , kami memperoleh sekali lagi kemenangan dengan jaringan 4-0..

Kami menang bersih dan menjadi JOHAN kumpulan...
Seterusnya  melayaklah team kami untuk ke Semi final keesokan harinya..
Alhamdulillah Ya Allah ! 

24/03/2012
SEMI FINAL
SMKBM vs SMKS
Sasaran aku mengenai Naib Johan kumpulan A milik SAINS(A) tersasar kerana kami berlawan dengan SMK Semechu di Semi-Final.. Corak permainan team ini juga sudah kami baca kerana kami pernah mengadakan perlawanan friendly pada hari Rabu*petang* . Alhamdulillah .. kami menang .. menang dengan selamat .. score ketika ini aku tidak ingat berapa... 4-0 mungkin..

Kini di Final penentuan untuk Johan dan Naib Johan...
Kami terpaksa berjumpa balik dengan team yang pertama kami lawan semalam...
Kenapa mereka boleh ke sini ? di sini lah bermulanya ketidak puasan
hati dari semua sekolah terutama SMK Adela..
ayat paling senang * MAIN KOTOR @ TAK BERMARUAH !*


Tidak terkira dengan jari , berapa kali aku kena lambung dan tersungkur di tanah...
Yanie , dilanggar tangannya boleh macam nak patah... sekarang 2 penyerang utama
telah di'mark' ketat ! aku hanya dapat mampu bertahan dan memastikan
team aku dalam keadaan yang baik... Sungguh ku tak sangka ...

Jaringan buat mereka pada first half ! ! ! *nasib saja bola tuh masuk..
bola apa orang kata.. _ bola bodoh aje_ aku hanya mampu berdoa..
banyak juga aku mencuba menjaringkan gol.. tapi malangnya aku dibengkes 
dan bola ku tersasar... 
Second half , makin banyak yang aku cuba , cuba dan cuba 
makin agresif mereka melakukan keganasan ! ! ! *ada sampai , 
pengadil kena serang dengan penonton dari luar* apa maksudnya tuh ? ?
Korunk boleh fikir sendiri kan ? takkan tak ada angin masa pokok kan bergoyang ? -,-..

Ada sekali tuh bola betul-betul hanya antara aku dan penjaga gol..
tapi Tuhan telah merencanakan sesuatu buat team kami..
bola itu terkena tiang dan keluar... alangah sedihnya apabila
wisel penamat dibunyikan dan kami kalah dengan jaringan 1-0..

Kami menerima seadanya apa yang telah tertulis untuk kami...
Kami telah berusaha , berdoa dan selebihnya kami bertawakal kepadaNya.. :D
Allah lebih mengetahui , apa yang terbaik untuk kami semua...
Kita kalah bermaruah... bak kata pengetua kita :
"you guy a good player , kita main bola baling bukan main ragbi :)"

SETINGGI PENGHARGAAN BUAT :
Cikgu Zahiruddin lebih mesra dengan panggilan Sir ,
Coach kami yang tak jemu-jemu melatih kami , pagi petang ..
sehingga di kejohanan , tiada suara bersorak memberikan kata semangat
untuk kami semua sehingga ke tahap ini..


*tak sempat bergambar dengan pengurus*
Cikgu Raizul *pengurus team SMKBM*
terima kasih sebab sudi menguruskan kami semua yang kadang2 nakalnya boleh tahan -,-

Cikgu Akmarina , Cikgu Sharifah dan Cikgu Nilam ,
yang sentiasa memberikan sokongan moral dan mendoakan kejayaan kami  !


Team Handball Lelaki SMKBM
Kicap , Aidil , Fahmie , Sojo , Izzanie , Mashah , Haikal , Eyzzat , Pijul , Acap , Hakim , Fazswan , 
You all the best Guys ! thanks support team dari awal sampai akhir...
Korunk jangan berputus asa , buat balik ! insya'Allah , 
" dunia ibarat roda , biarlah kita berduka hari ini , kelak kita gembira , " :D


kepada mereka yang awesome :
  Yanie , Nazira , Fana , Biha , Mira , Raifana , Erna , Tieot , Faezah dan Syafika...
  WE PLAY LIKE 
A CHAMPION ! ! ! ! !
Aku kagum dengan korunk , team.. Performance yang cukup bagus ! ! !
kita telah lakukan usaha , tapi nasib tak menyebelahi kita.. dan aku percaya , 
di mata-mata mereka yg melihat perlawanan final kita lawan Bp , 

TEAM SMK BANDAR MAS adalah JUARA HANDBALL 2012! :D

Kami sayang warga SMK BANDAR MAS ! 

Sekian untuk laporan hari ini :) 

Nota kaki : aku masih kecewa dengan kata-kata yang dilontarkan oleh mak aku
Silent in the room -,-
oleh : Nurrul 
*amacam ? boleh jadi pelapor yang berjaya tak ? hihi *



6 comments

  1. Hehehe bestnyew bersukan camni... Lawan pertndingan antara sekolah.. Rinduuu.. Xpe2 gagal skrg bkn gagal selamenyew.. Anyway, tahniah!!!

    ReplyDelete
  2. biasala adat ptndingan menang kalah an..bole jadik pbaca berita sukan :D

    ReplyDelete
  3. @♔Lady Ainaa♔ BETUL Tuh ! tak sekarang nanti-nanti.. tuhan kan Adil ! :)
    terima kasih..

    ReplyDelete
  4. @aRa ❤ aFiq™ thats right ,

    haa , pembaca berita sukan ? ? abes terabur semua kata-kata..
    tak boleh2.. menulis berita sukan boleh :) *banyak idea * hehehe

    ReplyDelete
  5. walaupun sy tak suka bersukan (my bad.hukhuk0. tp sy suke tgk org main sukan ni. kira penonton setia la. nak2 kalo girls main. ganas sgt la. ada sy tgk bola jaring, mak oi. siap tolak2 smpi terkoyak seluar. fuhh.

    girls main mmg camtu ke? sbb laporan awk buat ni pun mengatakan ya. hehe. btw, bersukan tu kan bagus. teruskan k. :))

    ReplyDelete
  6. @NIZAM HAHA ,setiap org minatnya berbeza-beza.. tapi tak semua ganas mcm tuh.. sebhgian aje.. bhaya , sy tak pernah diajarkan begituh.. main bersih..

    "kalah biar bermaruah"
    yg mcm kes ini , kemenangan mereka tdk diiktiraf sbb bila mereka terima pingat semua org tidak bertepuk tgn malah nada boooo yg dtg menusuk telinga// :P

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !