Lokasi Belajar

Petang tadi tengah teman akak long dengan mak shopping di bandar Kota Tinggi , kawan kelas mesej tanya UiTM mana dapat ... then apa lagi , try Google guna hp yang tak berapa nak canggih tuh tertera lah seperti ini : 
Yeahh , Lokasi belajar di Kampus Segamat untuk sementara waktu... ada  kena pindah pulak lahh lepas tuh , kenapa eekk ? Rasanya UiTM Kampus  Pasir Gudang tuh baru lagi kot.. Entahlah.. yang penting belajar.. kena pindah kampus bila.. Tuh lain ceritanya nanti.... Anyway , Kampus  Segamat tempat belajar 2 orang abang  aku di situ..  So , kawasannya memang jauh dari bandar dan  berhampiran  dengan  hutan.. Terbaik !! :) Hehe , aku tak tahu macam mana rasa servesss bila dah belajar di situ nanti... 
Anyway , kepada sesiapa yang belum terima tawaran UiTM tuh , korunk boleh buat pengesahan penerimaan dengan cara *untuk UiTM aje , U lain tak tahu.. hehe :
1. Pergi ke link Portal kemasukan UiTM .
2. Klik pada Keputusan > Permohonan > Semakan Keputusan Permohonan ke UiTM
3. Ada Banyak senarai keluar , klik  link yang ada pada B) no. 1.Program Asasi/ Diploma/ Sarjana Muda Sains (Kepujian) Senibina (AP243) ..
4. Masukkan No.IC dan ikut arahan seterusnya... sampai keluar macam page di atas nie .. :)
5. Secara automatik keluar segala lokasi dan dokumen yang perlu dikerjakan sebelum pendaftaran nie..
Notis Penting : Mulai Sesi Dis 2008 , Surat Tawaran , Bil Surat  Tawaran , Senarai Semakan&Borang-borang hanya dipaparkan melalui Web sahaja.. *Aiishh , payah lerr kalau yang tak ada internt , duit lagi.. *
Oraight , senarai dokumen pun telah dicetak , maka operasinya akan bermula esok dengan duplicate dan  pengesahan dokumen... My lovely sister Zie , please come back home for a week please.. Help your sister !! Huarghh , dah janji kan.. bawa sekali si Danish dengan Damia tuh... Boleh kita jalan-jalan sekaki.. hehe...
Hmm , serius nak start dari mana pun tak tahu... lepas duplicate then ? Arghh , excited , nervous , takut , etc macam-macam perasaan nie di bawa.. Semoga Allah memudahkan segala urusanku.. Amin..
The Boring times most end the date.. :P


11 comments

  1. wah johor. best jugak tu. hehe. da nk dekat tarikh dftr tu. kos ni mmg 3thun eh ? skunk kan ada dip 2thun stgh ja. hehe.


    btw, akak xsmbg dgree lagi syg. xtaw la kot pasni tgerak hati. hehe :)

    ReplyDelete
  2. wah..tahniah yea..hehe..segamat pun okay juga..cuma tempatnya 'dalam' sikit.. pasir gudang mmg tempat baru ..huhu..selamat sambung study yea..hehe..harp semuanya berjalan lancar..amin

    ReplyDelete
  3. kat Johor juga tu even sementara :D hehe.. belajar rajin2 ^^

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah! Tahniah dik.. Belajar2 rajin2 nanti tau! =)

    ReplyDelete
  5. @Ara Afiq eM , Entahlah kak Ara, adik tak tahu pulak.. tgok lah nanti mcm mana.. law dapat 2 tahun pun seronok juga.. harap2 ada lah nanti .. lepas daftar nak tanya senior dkt situh.. hehe

    ReplyDelete
  6. fuyo, dapat kat Johor. hihi. tahniah ^^

    ReplyDelete
  7. segamat dekat tak dgn tangkak? hehe goodluck nurrul kat uitm :)

    p/s : design baru cantik jeee xD warna merah hati gitu hihi feeling2 romantik bila masuk blog awak. hehehe C:

    ReplyDelete
  8. @Nurul Amanina Yupss dear.. kalau awk duduk matriks Johor.. memang dekat lah dgn saya.. :) hehehe

    ReplyDelete
  9. tahniah..geng UITM jugak ni :D hehehe.. gud luck..all the best dear :)

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !