Tips Dapat BE / CPUV Nuffnang


1. Status keahlian biarlah Glitterati.. Kalau status lain kebarangkalian blog blog korang terpilih untuk terima CPUV campaign sangat tipis...

2. Jangan letak Advertisement lain selain Nuffnang , tapi iklan churp-churp boleh kot.. Sebab Churp-churp ada links dengan Nuffnang..

3. Update survey dekat akaun Nuffnang seminggu 2 kali ke supaya pihak Nuffnang dan advertisers menyedari kehadiran blog korang . Cara update survey : Pergi dekat manage blog > Click Update Survey

4. Letakkan iklan Nuffnang di tempat yang sepatutnya. Tekan dekat Add ads page , Cara-cara nak letak Ads Nuffnang sendiri dah bagi guide , Setiap placement ads tuh akan di bagi bintang , bintang menunjukkan rating blog korunk , pihak Nuffnang memberi pendapatan bonus untuk blog yang mencapai CTR (Klik melalui nisbah) sebanyak 0.2% atau lebih tinggi. Tutorial : Letak Iklan Nuffnang dalam blog .


5. Update blogger Bio sekurang-kurangnya sebulan sekali..

6. Rajin rajinkan diri hantar tiket kepada pihak Nuffnang.. Ringankan tangan untuk berkomunikasi dengan menghantar tiket kepada pihak Nuffnang. Tanya saja apa yang korunk nak , etc : macam mana nak dapat CPUV yang kerap , Apa itu BE ?

7. Merajinkan diri update entry setiap hari. Takpelah, kalau sehari satu entry.

8. Kekalkan UV blog rajin blogwalking (BW) ke blog yang korang follow dan tinggal jejak korang supaya senang tuan tanah blog tuh balas jejak korang. So, dari situ membantu menaikkan trafik blog korang

9. Pastikan loading blog cepat, biarlah tak lembap / tak berat sangat sampai berjam-jam tunggu , kalau ada buang widget yang tak perlu..

10. Penting sekali jangan klik iklan sendiri.. Nanti tak pasal-pasal akaun Nuffnang korunk kena banned ..

11. Dapatkan pembaca setia blog.. Kalau tidak macam mana nak kekalkan UV blog masing-masing kan ? ?

12. Selalu dah orang pesan sabar banyak-banyak kalau Nuffnang punya duit tak naik-naik.. Mungkin belum rezeki korunk untuk mendapat janaan dari pihak Nuffnang.. [pemilihan blog adalah bergantung sepenuhnya kepada keperluan pengiklan, dan industri pengiklanan juga sangat bermusim, oleh itu mungkin ada masa di mana tidak ada pengiklan mencari kumpulan tertentu penulis blog untuk sementara waktu.]

Hmm , itu aje kot cara-cara yang aku try buat sekarang , ada lah juga meningkatnya walaupun tak banyak..


13 comments

  1. paling penting , sabar. hehe .. kalau ada rezeki , dapatlah tu :)

    ReplyDelete
  2. tips yang sangat bagus..hehe :)

    ReplyDelete
  3. tips yg berguna utk saya yg tak pernah dpt BE/CPUV ni haha. almaklumlah, update blog pun jarang2 c:

    ReplyDelete
  4. Good sharing! Farah pun baru belajar ni:)

    ReplyDelete
  5. round round terjumpa blog ni.hehe.mmg berkesan tips yg diberikan..harap smua disini dpt support satu sama lain..jemputlah dtg ke blog http://blogyangkosong.blogspot.com.. moga2 earnings kite smua bertambah..huuhuh..jgn lupe klik ads nuffnang juge ye..hehe

    ReplyDelete
  6. Thanks untuk tips2 yg membantu. Jenguk2 la http://merlipmerlap.blogspot.com .

    ReplyDelete
  7. Saya sudah terklik ads sendiri. Saya xthu pulak yg dia xbg klik ads sendiri. Adakah nuffnang saya telah banned?

    ReplyDelete
  8. @Shamsul Bahriel kalau masih ad status di nuffnagg in sha allah belummkena banned.. hihihi

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !