Apa Itu CPUV dan CPC Nuffnang Campaign ?

Jenis Iklan Dalam Nuffnang :
Apa itu CPUV  [Cost Per Unit Visit] Campaign ?? 
CPUV  (Cost Per Unit Visit) Campaign sama saja konsepnya dengan Buffered Earning (BE).. Iklan ini adalah pendapatan daripada kempen iklan banner mengikut bilangan lawatan unik dibeli pengiklan daripada blog anda pada akhir tempoh kempen.

Kira macam kita sewa tapak iklan , harga dibayar mengikut saiz tapak iklan tersebut.. Cuma dalam blog dengan iklan Nuffnang , dibayar dengan berapa unique visit yang ada sahaja..

Apa pula CPC [Cost Per Click] Campaign ?
Ini adalah pendapatan daripada kempen iklan banner mengikut bilangan klik yang dibeli pengiklan daripada blog anda pada akhir tempoh kempen. Iklan CPC akan menjana selagi ada pengunjung/pembaca yang tertarik dan klik pada iklan dalam blog anda..

Itu sahaja kot.. ke ada yang nak tambah lagi ??

Huk3.. ini sebenarnya semua keterangan yang telah diberikan oleh pihak Nuffnang.. saja gatai2 nak tulis lagi , ada yang bertanya ,jadi tak mau lah hampa kan mereka.. Harap persoalan tersebut terjawab.. :D... sejak dapat BE Nuffnang walaupun tak banyak rasa bermusim bunga ajaa .. ^^


7 comments

  1. faham la sikit2..huhu..akak pun churp2 tak berapa faham..sikit2 ja faham..lol.. ^^

    ReplyDelete
  2. except Nuffnang, akak ada Churp2 n Says jugak tapi tak aktif guna.. hehe :)

    ReplyDelete
  3. thanx info ni.. dh phm sejelas2nya.. =)

    ReplyDelete
  4. as salam akak,macam mana nak letak iklan nuffnang tu lebih dari satu,saya dapat letak satu je,tu pun nak letak kat tepi macam mana boleh jadi view kat bahagian atas..adui..haha..
    maaf,saya blogger baru,harap sudi ajar..hehe..

    ReplyDelete
  5. @MARTINI MOHMAD Nurrul ada buat tuto..cara nak letak iklan nuffnag.. :)

    ReplyDelete
  6. sy baru dpt first cpuv ni. Hihi. Eksaited, terus google baca amenda cpuv ni. jom akak pi blog sy :)

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !