Tutorial : Membuat scroll box

Preview :
Jangan nak merasa pelik pulak yer.. Ini memang scroll box untuk dalam entry , jangan buat muka pelik sangat lah.. hehe... :D
Servis Laptop Johor Area [Click For More Details]
laptop 2nd area Kota Tinggi,Pasir Gudang, Johor Bahru
Jimatkan ruang Post , berjimat-jimat.. semua nak jimat.. haduyyy !! Mesti nak jimatkan sehala-galanya... Hidup memang mesti berjimat !!
Boleh Klik di sini sekejap :P :
Servis Laptop Johor Area [Click For More Details]
Cara nak masukkan scroll box sebiji macam dalam preview di atas nie :
1. Click pada New Post > Click pada HTML
2. Copy dan paste Code di bawah di ruang HTML
<div style="background: url(URL BACKGROUND)repeat; border: 3px inset #DF0101; height: 200px; overflow: auto; width: 450px;">
Put Your Stuff Here to Jimat-jimat Ruang Post :P
</div>
 EDIT :
ABC : Url Gambar..
ABC : Warna Border
ABC : Height , Widht Box
3. Preview . kalau semua dah  setel.. Boleh Publish ! :D
Dapat jimat ruang post tuh kan.... Guna SCROLL untuk tahu apakah isi-isi di dalam post :P Harap menjadi..


2 comments

  1. xjadi pown bila ltak at HTML.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ,, akak buat jadi aje adeq.. mungkin slah masuk coding.. cuba ikut step 1 per 1 ok :)

      HTML tu yang dekat layout --> add a gadget --> Add HTML

      Delete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !