Tutorial : Scroll Box For Blog Archive

Tutorial : Scroll Box For Blog Archive
Custom Robots Tags
Korunk punya Blog Archive yang Entry Lama-Lama tuh kan .. Mesti Jadi panjang ke bawah kan ? Kalau nak kemas kan lagii blog korang tuh . boleh lah guna tutorial ini . HEHE . Selamat Mencuba ! =)

1. Template --> Edit Html --> Tick Box Code-> CRTL+F

2. Tekan Ctrl F dan cari kod yang ini : 
<div id='ArchiveList'>
3. Before korang jumpa kod yg kat atas ni , korang akan jumpa kod yang ini dulu :
<div class='widget-content'>
 4. Gantikan kod ini  <div class='widget-content'> dengan kod yang ini 
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:300px'>
EDIT
ABC : Korang boleh tukar Size Height 200px mengikut kesesuai blog ;)

5. Korang PREVIEW dulu . kalau menjadi , terus SAVE ok ? :))


3 comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !