Tutorial : Shadow Effect Dekat Post Title And Sidebar


Tutorial : Shadow Effect Dekat Post Title And Sidebar
macam mana nk buad bayang kat post title !

1. Dashboard --> Template --> Edit Html --> Proceed --> Tick Expand Widget
2. Untuk buat shadow for post title , korang tekan CTRL+F and cari code ni.
h3.post-title {
*Kalau korunk tak jmpa kod at atas niyh ,try cari kod yang ini pulak ;)
.post h3 {
3. Lepas tu, korang copy code dekat bawah ni , paste dekat bawah code atas ni.
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
Bagi sapew yg nak buad shadow effect kt sidebar plak ,,korunk cari code ini :
h2 {
Edit :
ABC : Tukar warna shadow [ http://html-color-codes.info/]
5. copy and paste code shadow dekat bawah code atas ni ok.

6. Preview and kalau jadi sila lah save okeh .


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !