Kenapa Income tak masuk-masuk ? -,-

Yeahh ... Sekarang ramai blogger pasang iklan dekat blog diorunk untuk side income.. Aku jeles kadang-kadang bila baca diorunk dah boleh cashout money daripada syaikat pengiklanan... tapi rezeki itu ada dekat mana-mana kan ? Jadi , kena lah bersabar !

Aku nak share something pada korunk...  yup , memang aku tak ada pengalaman lagi dalam aktiviti cahsout money ini...  dan tak berapa arif tentang ini.. *baca , melalui blogwalking blog lain ,  ada entri untuk iklan..  memang aku akan baca... sebab aku nak tahu kenapa .. hihi.. *Sekarang aku nak korunk tahu pula :)

Pengiklanan yang paling popular di kalangan blogger :
  • Churp-churp
  • Nuffnang
  • Says
  • Advertlets
Kenapa Income Korunk tak naik-naik ? ? 
Salah satu puncanya ialah :
Klik Iklan sendiri
Kerana inginkan income yang cepat...Sampaikan ada yang sanggup klik Iklan sendiri..Tak kira lah Churp Churp , Says ,Nuffnang atau mana-mana iklan..Sia sia saja korang tekan 10 kali 40 kali. * Kalau korang klik iklan sendiri IP adddress korang , pihak pengiklan tu akan kesan.. Ingatkan nak income lebih kan padahal apa yang korang wat tu sia sia je..Ingat IP address korang dikesan ! ! ..

Klik satu Berlambak Ads Keluar
Err , aku dah banyak kali tertipu... biasanya ada yang salah menggunakan fungsi button spoiler untuk menipu ... Pernah tak korunk blogwalking then bila korunk klik button spoiler mereka... tekan 1 link dekat 10 tab keluar... Aku memang marah betul lah... Korunk tak rasa ke tindakan korunk itu salah ? ? kalau nak jadi promoter.. jadi promoter yang bijak dan tak menyusahkan orang lain... Kalau orang itu marah maki hamun disebabkan tindakan tadi .. Adakah korunk punya income adalah halal ? ? Renngkanlah...

Bukan Setakat Klik saja
Dulu aku tertanya-tanya gak.. eehh , iklan ini takkan klik saja-saja kot ? Mesti ada message yang nak disampaikan Contoh... Gaya hidup sihat... Jangan Cari Penyakit !
Bila korunk dah klik... baca lah sekali apa yang hendak disampaikan... bukankah pesan-memesan itu amalan yang dituntun... Tak salah selagi ianya baik demi kebaikan semua pihak ...

Buat apa yang dilarang tak nak ikut apa yang disuruh..
Haaa , ini lagi satu benda yang penting ! Sebelum korunk share sesuatu iklan tersebut.. pernah korunk baca ada syarat-syarat DO and DON'T yang perlu kita ikut ... ingat ! Jangan SPAM link dekat inbox atau mana-mana yang dilarang.. karang tak pasal-pasal syarikat pengiklanan tak bagi income.. siapa yang nangis ? huhu

Cara nak dapat income !
Cara nya senang..ikut peraturan yang dah ditetapkan..
Tak paksa orang klik iklan kita..
Dan tak de istilah "U klik i klik"

tak SPAM pada inbox orang..
Korang ada Facebook kan Twitter..Kenapa tak share je kat Facebook atau Twitter korang..Manalah taw ade yang tertarik nak tengok iklan tu..

Okeyh.. ini dulu yang aku share :) Korunk semua kalau nak daftar Churp-churp atau Says.my Just kik Link iklan ini dan sign up guna Fb/Twitter Korunk :) Complete semua yang ditanya.. dah bolehlah korunk menjadi promoter...
Ingat , biarlah kita lakukan sesuatu itu dengan penuh keikhlasan.. 
Kita yang buat dia , jangan sampai ianya yang buat kita 
buntu dan menggunakan jalan mudah... -ayat abang yang selalu dipesan:)*
 dalam dunia kalau nak dapat duit pun tiada jalan "shortcut" *ada pun pasti parah diakhirnya kelak*


17 comments

  1. hmmm...betul tu.kita iklankan, spe berminat dia klik la.watpe nak paksa2 nye pon.hehehe

    ps : thanks sudi tinggal komen.dh follow sni.salam perkenalan

    ReplyDelete
  2. @ aReLaN : urm , income nurrul tak naik sebab tak pandai jdi promoter.. huhu -,-

    ReplyDelete
  3. info yang berguna... sebenarnya about tab banyk2 tuh memang meyakitkan !

    ReplyDelete
  4. sis tabik spring entry ini..nnti akak nak share entry ini boleyh tak sayang??

    mintak kebenaan nih..:)

    ReplyDelete
  5. p/s :: eh ye ker?? entry dia yg mana ea??

    cari2 tak jumpa..:)

    ReplyDelete
  6. akak da cashout , mcm mls jew na men lg iklan ni.. letak jew kt blog n fb.. kne bijak care letak an link kt FB baru org tertarik na klik an :)

    ReplyDelete
  7. btul2.. biarla org klik seikhlas ati, br la halal income kite tue, hehe..

    meh nk tlg Nurrul up kn income, haha.. >_<

    ReplyDelete
  8. btol2..:)

    xpernah kena plak klik 1 iklan, keluar 10 tab..hee..

    :)

    ReplyDelete
  9. ak jarang tengok iklan2 tu..klu iklan menarik aku klik la..hehe

    ReplyDelete
  10. nuffnang sy dr tahun lepas buat..tp smpi skrg stil 50 sen..hahahaha

    ReplyDelete
  11. semoga mendapat duit yg banyak.ehe

    ReplyDelete
  12. tingkat kan lg..
    hehe..
    kay buang sume iklan..
    lagipun keje da..
    dapat cari income sebenar

    ReplyDelete
  13. income saye tak naik2. sabor je la. tapi takpe, nuffnang nak uji kesabaran kite la tuh. hehe.

    ReplyDelete
  14. alin tak berharap sangat pada nuff ni..sbb update blog pun sebulan 2x mamang harapanlah earnings nak tinggi kan.hak2

    ReplyDelete
  15. backlink dari blog nad

    http://www.nornadiah.com/2012/01/saysmy-tipu-sebab-duit-tak-masuk.html

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !