Orang Kata AkU " GILA" ! ! !

Aku baru saja sampai rumah dari sekolah...sedut ! 
shhuuhhhh ! ! ! Fuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhh ! !
*tarik nafas dalam-dalam dan hembus dengan perlahan-lahan*
Take a Rest for this time for a while , 

Di padang sekolah tepat pukul 4 petang , 
aku buat latihan bola baling dengan kawan-kawan ..Hhahaha ! 
Hari ini merupakan hari pertama untuk latihan permainan tersebut...
Quiet simple tapi tengok besok apa yang akan jadi pada aku. huhu

Semalam lagi gempak !
Balik sekolah pukul 2.30 pm then , rest for 30 minit sambung pula dengan 
kelas Fizik pukul 3-5pm.. After that , turun latihan roadrun..
Nanti kalau tak turun.. tertanya pulak coach..
" Kenapa awak tak pergi latihan roadrun Hazieqah ? ? " , kata cikgu Azwan dalam hati.. -,-
Balik pukul 6.30pm sebab ada taklimat ringkas kot oleh Sir Juraimi...
Apa Korunk rasa ?

Untuk bola jaring pula , baru satu hari aku hadiri untuk latihan pada Jumaat lepas..
Cikgu tak kata apa sangat.. yang pasti cikgu Ramnah *Jurulatih*
Mengerti situasi aku.. dan faham dengan keadaan aku..
Tapi tidak bermakna aku akan kecewakan cikgu-cikgu sukan seperti tahun sebelum.....
TAKKAN BERLAKU ! ! !


Tired kot ! 
Ada ke istilah itu dalam kamus aku sebagai Atelit ? ? ?
Jawapannya TIDAK sama sekali !
Kenapa tidak... ramai kawan-kawan aku tanya...
" Eh , Hazieqah ! Kau tak penat ke main semua ini ? ? ? "
"Kau nie apa ekk  ? ? , ROBOT ke apa ?" sambil memerhati dan memegang tangan aku*
dengan selamba aku menjawab " tak ada lah , aku enjoy buat semua ini...
lagi pun  inilah sumbangan aku kepada sekolah... :) "

Yes ! sampai Orang Kata AkU " GILA" ! ! !
GILA SUKAN ! ! !
Errr , bila aku dengar macam ini... nak kata apa kan ?
aku hanya diam  dan bukan aku tidak menolak..
tapi Sir Juraimi pernah berkata kepada aku...



Jadi aku sentiasa berdoa...
Ya Allah , Mudah-mudahan segala sumbangan yang aku berikan
untuk mengharumkan nama diri dan sekolah di Arena Sukan akan
mendapat berkat dan manfaat kepada aku , sekolah dan bangsaku...
Aku ikhlas untuk semua ini ... 


11 comments

  1. aktif sungguh atlet ni.. nway jgn lupa belajar taw :)

    ReplyDelete
  2. @ aRa ❤ aFiq™ : selalu menyeimbangkannya :)
    sekarang budak2 pandai.. jadi sukan dan akademik penting untuk IPTA... -,-

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah dear..kena pandai bahagi masa untuk tu taw..take care dear..:)

    p/s :: hehe...rndah sikit je dari adik..:D

    ReplyDelete
  4. dulu selaku exco sukan,saya pon giler sukan.memang aktif tapi sejak dah keje ni,memang susah nak cari masa utk bersukan.balik keje tak tetap.tu yang perut makin kedepan.waaaaaa...tak suka.

    ReplyDelete
  5. bola jaring ak x penah men..tp kalau kacau pemain bola jaring sllu la..haha klu men bola sepak ok

    ReplyDelete
  6. @Nurrul : bgos la cm2.. btw ,nasik ambeng uh menda syg ? hehe

    ReplyDelete
  7. @ Miss Nadya : Thanks kak Nad :)
    betul tuh.. bukan kecik tapi comel :)

    ReplyDelete
  8. @ aReLaN : really kaa ? wahh.. nak kongsi or share pengalaman boleh ka ?

    ReplyDelete
  9. @ budak penjara : hahaha... nie memang kaki sekodeng nie kan kan.. hihi..

    ReplyDelete
  10. teringat mase skola rendah dlu..sy mcm awk gk...sume sukan dpt jd wakil skola...msuk skola mnengah pun same tapi smpai form3 je...form4-5 lgsung tak main pape...sedih gile...

    neway...majulh sukan utk negara....hehehe

    ReplyDelete
  11. Kalau kita minat benda tu kita tak kan penat buat kan? Good luck in whatever u do...

    Salam kenal... Dr blog cik nadya...

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !