Camping Perdana 2012



Seperti yang sedia maklum , aku camping dekat luar dari area 
sekolah iaitu di kem pusat koko Johor cawangan Kota Tinggi di Teluk Sengat...
berkhemah di Sekolah Kebangsaan Johor Lama  , Teluk Sengat selama 3 hari 2 malam...

Hari pertama -13.04.12
Semua berkumpul di kantin sekolah untuk pendaftaran... then masuk dewan A untuk taklimat ringkas oleh Cikgu Hanafi sambil menunggu ketibaan bas... boleh dikatakan 240 orang pelajar SMKBM yang mengikuti perkhemahan tahun ini... ramai kan ? jadi , ada 2 kali trip naik bas untuk sampai ke destinasi.. Cikgu membahagikan kepada beberapa kumpulan terdiri daripada A,B,C,D,E, dan F ..
Sampai di sana, kami semua pasang khemah laa... haha
// hari pertama tak penat sangat , sebab belum ada aktiviti , budak-budak punya excited sampai mandi pagi-pagi pukul 2-3 pagi weeyyhh , giler ahh.. ada juga yang kena jadi sentry malam untuk pengawasan mengikut kumpulan di bas .. ;D //
Hari Kedua -14.04.12 
Yeahh ! aktiviti bermula... korunk rasa apa aktivitinya ?? 
 larian komando , explores , or kawat kaki ? ? hahha , ituh dah lapuk punya.. nak tahu apa ? 
// yang penting aku suka gilak ! memang enjoy lah.. :D//
Kali dibahagikan lagi kepada 12 kumpulan kecil sebab ada 12 jurulatih kem 
yang akan membawa kami untuk melaksanakan aktiviti yang telah disenarai hitamkan..
Antaranya ialah : Rintangan dan halangan, Team Building , Kayak/water confident ,
 Berbasikal , Ikhtiar Hidup dan Malam kebudayaan*acara wajibkan ? *


Team Building - Benda first yang aku kena buat aku merupakan ahli team 6 .. dalam aktiviti ini ,semua berkaitan dengan semangat dan kerjasama berkumpulan.. agak sukar tapi kami dapat habiskan aktiviti ini dengan baik ! dekat sini ada ala-ala dekat plkn punya juga lahh *cehh , macam dah pergi jer kau nie an ? *

Aktiviti yang dilakukan memang seronok giler , cuma spoil apabila hujan turun dengan lebat semasa kami pulang dari aktiviti ikhtiar hidup... Khemah banjir , beg , baju-baju and things yang ada dalam khemah turun basah... ada tuh khemah siap roboh lagi... haduyaiii....
Petang nak sambung lagi aktiviti yang tak habis pagi tadi punya...untunglah yang dah masuk dalam air, yang tak masuk dalam air petang kena rendam , then nak pakai baju apa semua dah basah ? ?  ? //haha , bayangkanlah... di situhlah bermula malan pinjam meminjam... err, yang dalam-dalam pun taw.. hehe// darurat katanya.. :)

Water Confident - Salah satu kumpulan nya , kumpulan aku ler tuh...
Malam ada aktiviti malam kebudayaan , tema untuk tahun nie , " Cintai Alam Sekitar "  , buat lah pape yang patut asal ko buat. tak gtuh ? :p

Hari ketiga - 15.04.12 
Kemas dan pulang ke rumah , bas paling last sampai pukul 2.30 petang... ayoyooo .. penat giler ase...
balik umah , rasa semua terbongkang ! haha lagi-lagi aku laa , mana tidaknya.. balik umah bongkar barang itu ini , basuh , mandi , makan dan tidur ,, tak sedar apa pukul 3 pagi baru bangun.. hahaha..

Terima kasih kepada cikgu-cikgi yang buat aktiviti perkhemahan ini... pada aku mungkin ini satu pengalaman manis yang terakhir berada dan menyertai aktiviti sekolah... Terima Kasih cikgu ! :D
Berbaloi tak apa yang dibuat dengan duit yang aku hulurkan ? ?
answer is YES ! :D
TAKE A NICE REST ! 


2 comments

  1. best nye water confident.. ttbe teringat buat kt Plkn dulu.. bbaloi eh g cna.. bgos la.. lau akak mse skolah xminat bkhemah :D

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !