Orang Ada Couple , Kau pun Nak juga ! Sibuk Betul !

Salam semua !
Apa khabar ? Macam mana belajar/kerja/cuti ???
Harap dapat apa yang bermanfaaat.. :)

Hari ini aku nak share apa yang aku baca dalam buku apa ekk ,
aku pun dah lupa... kelakar tapi penuh makna yang tersirat !
*gambar dibawah gambar dari scanner printer aku ,
jadi tak comel sangat lah.. harap korunk sudi luangkan
 masa dan mata untuk membaca ! :/ *







Jadi , kalau nak bercouple tuh ,
biarlah yang betul-betul serius ! ! jangan nak ikut terjahh aje ,
orang lain ada couple , kau pun nak ada couple.. 
lepas itu jadi begini dan begituh.... dah nanti ada orang buat statement
"single is simple , couple is trouble "
Ini kes sebab itu dan ini lah.... heerrr .. -,-

Cinta dan kasih sayang bukan mainan , main pakai  , hari bersayang-sayang....
dan lepas pakai terus buang , esok lusa putus dan bermusuhan.. aishh !
Ianya akan melibatkan hati dan perasaan seseorang...
Suka sangat ker seksa batin seseorang ??? ... JANGAN !
Tuhan Maha Adil , apa yang korunk buat dekat orang sekarang ,
korunk akan kena balik dari seseorang , malah lebih dahsyat ! 
Ingat ! Batas-batas perlu dijaga...
agar hubungan itu diredhai dan diberkatiNya serta
berkekalan dengan kebahagiaan yang hakiki.. :)




6 comments

  1. Haha.. biasalah tuh, kdang2 tuh, apa yang kite nampak pda org lain, semuanya ok, namun bile sampai turn kite, KO. :)

    ReplyDelete
  2. hehehehe...lawak la plak.ada gak laki camtu ek.aiyoo..tapi memang comel la kartun2 tu.

    ReplyDelete
  3. teruk betul la layan pasangan macam tu .baik xpayh bcinta.. hehe

    ReplyDelete
  4. @Aboy93 itu yg kena tepik dada , tanya betul ke apa yg aku buat nieh ? :?

    ReplyDelete
  5. @aReLaN haha , ini dalam kartun aje.. tapi tak tahu lah realiti sebenar.. :P

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !