Tutorial : Cara Guna New Edit HTML Template

Fungsi Code pada anak panah ( ► 
 1. Template > Edit HTML > tertera banyak code macam nie :
2. Scroll ke bawah ada nampak tak anak panah sebelah nombor ? contoh : 29 Click pada  nanti akan tertera code biasa yang korunk buat edit blog tuh..
3. Jadi boleh lah edit blog macam biasa...




Kotak Seacrh/ CRTL+F Edit Template
 Dulu kita pakai kotak search bila CRTL+F , akan keluar pada bahagian atas kanan blog kita kan , tapi kotak search untuk Edit Template yang baru korunk kena tekan pada box edit template dulu baru tekan CRTL+F... akan tertera kotak search dalam code edit Html Template , Refer gambar untuk lebih jelas..
Untuk Edit html Template yang baru dah takperlu Tick Expand Widget  lagi, sebab semua code dalam tuh sudah pun expand .. harap maklum . Jadi korunk boleh edit macam biasa saja.. :)
Sebenarnya lebih mudah nak edit guna Edit HTML template yang baru nie , cuma still terkial-kial lagi.. maklumlah benda baru yang belum dibiasa kan.. nanti lama-lama okeyh lahh. :)
Selamat Berbloogg dan Meng'Edit' !


8 comments

  1. thankz yaa !! dah lama mencari tuto nie.. dashboard bru tu mmbuatkan uabi mls nk adjust pa2 dah..hehe..skung dah tau..happy kembali....thankkz !!huhu

    ReplyDelete
  2. awak kenapa kotak search tu stil sebelah kanan atas ye. da cube tp xdpt.

    ReplyDelete
  3. @Miss Eydha salam.... kalau still keluar kotak kat kanan tuh , awk tekan dulu dekat dlm kotak yang ada banyak kod baru tekan CRTL+F :)

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !