Tutorial : PS - Changes the Color Lens of Your Eyes

Ehem2... Jom tukar warna lens mata daripada hitam kepada warna yang korunk suka.. Nurrul tukar warna lens mata jadi merah , nak tengok garang ke tidak , haha rupanya biasa ajee.. :P Sila abaikan budak baju warna merah ini , justikut step nya aja.. ok ? :)
Please Open Photoshop CS3 ,CS4 or CS5 software to make this !
1. File > Open > Choose Your Picture
2. Go to the picture layer > Right Click Mouse > Select duplicate layer. Please refer the picture to more details ,
3. Select Brush Tools > Choose your favorite color...
4. Now, Color the part of your eyes lens...
5. After done coloring , go to filter > Blur > Select Gaussion Blur..
6. Pick the radius between 1-5px or else , Thenpress button ok
7. Go to the normal layer , click it .Please refer the picture to more details ,
8. Select Overlay...
9. Now see the different color of your lens eyes..
10.File > Save Image
LALALA , see tak garang kan aku kalau pakai lens warna merah ? Nampak lagi bergaya gtuh... hahaha :P Cer try korunk punya pulak..


3 comments

  1. Hahah, dulu suka buat kerja-kerja mcm ni.
    Ada cara lagi senang duplicate layout then paint yg duplicate tu punya mata warna merah,
    lepas tu adjust je dia punya Opacity sampai nampak sesuai.

    ReplyDelete
  2. Lau ad ps mcm2 leh bt tkpyh da pkai knta lg,hehe

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !