Ciri-Ciri Perempuan yang Lelaki Mahu


Seorang Pendengar Setia dan Mengikut Kata
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan mengikut kata. Malah suami Ina Naim, Suhaimi pernah berkata, antara ciri utama menyebabkan dia memilih Ina adalah kerana Ina menurut kata suaminya. Bukanlah ini bermaksud King Control, tetapi patuh dan taat kepada suami di mana yang patut! Dari segi agama dan perbelanjaan.

Suka dimanja
Lelaki amat suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. “Cayang buchuk“, “Sayang I love you“, “Awak memang koya!”, “Awak sayang Saya?”, “Awak masyam“, “Awak tak macam lelaki lain!” memang dapat menaikkan ego lelaki dan dapat meredakan kemarahan mereka. Kalau tak percaya cuba lakukan ke atas pasangan!

Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika wanita memakai alat solek terlalu tebal seperti penyanyi dangdut!
Aku pun tak suka diri aku di make up.. Be natural itu prinsip aku.. :D

Sentiasa menghormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. Jangan malukannya dengan perangai anda atau cara berpakaian yang tidak kena tempat.Kadang-kadang lelaki

Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan dan terlalu gedik!

Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif .

Bukan materialistik  
make-up sampai beribu-ribu duit habis !. Lelaki yang sanggup mengeluarkan belanja sebanyak ini hendakkan “benda” yang satu itu sahaja. Berwaspadalah!

Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.
Jangan ganas tapi jadi disaster aje.. HAHA * Gurau2 *
Apa-apa pun .. lain lelaki lain ciri-ciri yang disukainya... Aku selalu dengar orang cakap.. Lelaki akan cari wanita yang baik untuk dijadikan isteri.. Yang akan menjaga dia dan mengambil hati ... Huh , memang lah.. Orang gila pun tahu pilih mana yang baik buat cari calon isteri.. HAHA * saja jaa :D PEACE !
P/s : suhu badan kejap naik kejap turun.. Haihh , itu semua sebab tak cukup rehat..


8 comments

  1. betul gak tu.agresif memang penting.takde la nanti kami kaum lelaki je buat keputusan dalam sume benda kan.tanya nak makan mana,jawab tak kisah je memanjang.memang tensen la jadinya.hahah

    ReplyDelete
  2. @aReLaN
    tapi selalunya Nurrul macam tuh juga.. haha :P

    *bab makan kalau ley nak elak.. :0

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. 80% adalah benar dan tepat! hahaha

    ReplyDelete
  4. sume ciri2 akak lew ni.. muahaha.. pasan.. :P

    ReplyDelete
  5. @Boni JLL3 20 % ag ape cik Boni ? ada yg buat pengesahan niehh.. hehehe :)

    ReplyDelete
  6. yang penting kan dik . simpan segala sikap2 yg disukai oleh lelaki tu utk HANYA SEORANG yang digelar SUAMI . ingat ye dik . yang halal itu manis ^^

    ReplyDelete
  7. @ciksengeh :D Insya'Allah.. perempuan yg baik untk lelaki tg baik . Itu yang pasti..

    ReplyDelete
  8. YE KER ? haha , Iluvislam..
    Belajar dulu kakakku !

    ReplyDelete

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !