Tutorial : Basic You Must Know

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua .
Tuto ini khas buat New bloggers ! :)
Bila dah log in , maka akan terpaparlah seperti gambar di bawah..
Basic you must know ! ! : * 
New Entry - untuk korunk mengarang / menulis / menjana idea untuk post di blog korunk...
Post - Entry post korunk baru dan lama boleh tengok dekat situ..
Comment - Tengok siapa yang komen blog pada post entry korunk.
Layout - Edit blog menggunakan page element / yang dah tersedia ada oleh blogger.com
Template - Design blog korunk , edit blog menggunakan coding.. Mencabar lah sikit.. ^^

Ini gambaran untuk Layout.. Bila tekan layout :


Fungsi CRTL+C :
Kebanyakkan blog semua mengunci Right Mouse klik , bila korunk right clik tak keluar apa-apa..
Jadi untuk copy code dalam tuto / freebies korunk kena gunakan CRTL+C untuk copy...
How to Use ? ? 
Lepas dah highlight code , korunk tengok dekat keyboard ada tak perkataan " CRTL " dan "C"
Nak copy . korunk hanya perlu menekan "CRTL" dan "C" secara serentak ! :)
Automatik code itu akan di copy...
Okeyh , itu saja yang aku nak share kan.. Kalau ada tambahan lagi nanti aku akan update.. Apa-apa pun ENJOY BLOGGING ! ! ! 


No comments

ღ Nice to see , nice to read ,
Once comment , I will hit you back ! :D
Its that true my poem ? HAHA. Ignore it..

Thanks , I love you all !